Hellings beschuldigt Roosenhoff en Ramjiawan van fraude

De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, heeft afgelopen zondag op ABC Radio aangegeven dat hij de psychologische test grandioos heeft gehaald. In een eerder bericht verschenen in Dagblad Suriname werd vermeld dat Hellings de test niet had gehaald en dat hij door bemiddeling van twee vrouwelijke hoge politiefunctionarissen toch is toegelaten tot de opleiding. Hellings zegt dat hij in overleg met zijn advocaat stappen zal ondernemen tegen Dagblad Suriname. Het bericht is daadwerkelijk gepubliceerd, omdat de krant onderliggende stukken heeft ontvangen en op basis van het 100% bewijs is er een artikel verschenen. De krant kijkt uit naar de rechtszaak van Hellings. Volgens de voorzitter is het document met betrekking tot die psychologische test valselijk opgemaakt door de commissarissen tevens leden van het Managementteam (MT) van het Korps Politie Suriname (KPS), Robby Ramjiawan en Guno Rozenhof.
Ramjiwan: Hellings moet werkelijk naar de psychiater

Om een reactie gevraagd aan Roosenhoff, zegt de commissaris dat Hellings als politieman moet weten waar hij terecht moet voor deze zaken. Hij moet in eerste instantie niet in de media treden, maar hij moest alvast een aangifte doen bij de politie ter zake vervalsing. Roosenhoff kijk uit naar de aangifte. Hij zal deze zaak niet hierbij laten. Ook werd een reactie gevraagd aan de ex-voorzitter van de politiebond tevens MT-lid, Ramjiawan. Hij zegt dat hij in eerste instantie er twijfels bij hem afspeelde, maar nu Helling zonder enig bewijs hem in het openbaar heeft beschuldigd lijkt het hem dat Hellings werkelijk naar een psychiater moet voor hulp.
Mathoera pleitte voor Hellings, 4 competenties niet gehaald toch toegelaten

Het document waarover Hellings praat, ligt op straat. Hellings heeft bovenal deze stukken over de psychologische zelf op zijn Facebookpagina gepost. In het stuk is opgenomen dat de kandidaat Raoul Ulrich Hellings, geboren op 17 september 1980 op 21 augustus 2012, is geweest voor de test en een onvoldoende heeft voor bestuurlijk organisatorische en strategische competenties. Kortom, hij is onvoldoende in staat tot leidinggevende visieplannen en organiseren, resultaatgerichtheid en ondernemen. Ook hij heeft een onvoldoende voor het onderwerp taakgerichte inzet, initiatief, flexibiliteit, kwaliteit bewustzijn, besluitvaardigheid. Bovenal heeft hij een onvoldoende voor sociaal communicatieve en cultureel normatieve acties. Dit houdt in samenwerking, klantgerichtheid, netwerken, overtuigingskracht, vergadertechnieken, luisteren, presenteren, argumenteren, slecht-nieuwsgesprekken voeren en schrijfvaardigheden. Daarnaast heeft hij ook een onvoldoende voor competentie-ontwikkeling, dus coachen/leervermogen. Op grond van al deze zaken is Hellings afgewezen voor de psychologische test, zoals staat vermeld in het document.
Hellings vindt dit een zeer ernstige zaak.

error: Kopiëren mag niet!