Assuria start hoogste gebouw

De verzekeringsmaatschappij Assuria is van plan om aan de zandweg naast het hoofdkantoor van de SLM-achter huize Ashiana een 10 verdiepingen gebouw op te zetten. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft inmiddels al een vergunning verstrekt voor de bouw. Het startsein voor de bouw wordt vandaag gegeven. Gezien de verwachte omvang van het gebouw, werd de krant onlangs benaderd om ook aandacht te besteden aan de gevolgen van de bouwwerkzaamheden, die mogelijk een last zullen vormen voor de buurt. “Wij begrijpen de omstanders in het gebied die er moeite mee hebben. Zij zullen hun beoordeling hebben daarover, maar het ministerie moet conform de regels en wetten zijn werk doen. Als het gebouw technisch toegestaan is, en als wij zien dat men zich houdt aan de bouwwetten, en niets verkeerds doet, kunnen wij niet negatief beoordelen. Wij doen alleen de technische beoordeling”, stelt OWT&C-woordvoerder Raul Swedo.
De andere beoordelingen worden volgens Swedo door het commissariaat Zuid-West gedaan. Het commissariaat zal burgerparticipatie moeten organiseren. “OW doet geen onderzoek waarbij wij een touch hebben met de samenleving. Onze controleurs treffen voorbereidingen om te kijken als het technisch zou lukken om daar een 10 verdiepingen gebouw op te zetten”, stelt Swedo.
Als verder is gebleken dat het districtscommissariaat en de brandweer ook een positieve beoordeling uitbrengen, kan de aanvrager volgens Swedo ook geen afkeuring krijgen als zij voldoet aan de eisen. In Suriname wordt dit Handelscentrum Hermitage High Rise voor zover bekend, het hoogste gebouw.

error: Kopiëren mag niet!