Girjasing vindt Justitie geen gemakkelijk ministerie

“Elke keer wanneer een NDP-regering in de afgelopen periode aan de macht is geweest, is het ministerie van Justitie en Politie een grote puinhoop geworden.” Dit stelt parlementariër Sheilendra Girjasing over de huidige situatie op beleidsniveau qua het ministerie van Justitie en Politie. “Waarom hebben Eddy Hoost, Jhan Adhin, Soerdj Badrising, Soeshiel Girjasing, Chan Santokhi het wel goed gedaan? Chan Santokhi had het land in een veilige haven kunnen brengen. Vandaag zijn wij gevallen van een veilige haven tot een criminele staat. Waarom gaat het dus altijd mis met Juspol wanneer de NDP aan de macht komt?”, vraagt Girjasing zich af.
Justitie is volgens Girjasing geen gemakkelijk ministerie. Verstand hebben van het voeren van beleid op Justitie en Politie is voor Girjasing het allerbelangrijkste, wat hij ook mist bij de regering. De manier waarop de laatste keer besluiten zijn genomen over de leiding van het ministerie, is volgens Girjasing al een teken van met welke serieusheid gekeken wordt naar het belang van de veiligheid. De president kan volgens Girjasing nooit praten over de veiligheidsaspecten in Suriname, omdat hij het als staatshoofd niet voelt.
Het arm volk dat wordt vermoord, verkracht zal zich uiteindelijk onveilig voelen. “Elke dag zie je een groot bataljon aan veiligheidsagenten om de president en de ministers. De president gaat naar het toilet en 60 mensen rennen mee. Wie wil deze mensen wat aandoen? Men weerlegt het accent door zichzelf te beschermen en het volk in de kou te laten. Het volk moet maar de slagen incasseren en in de avond niet slapen”, meent de politicus. De NDP is naar Girjasing zijn oordeel nooit in staat geweest om het veiligheidsgevoel voor de samenleving terug te brengen. Integendeel verergert de situatie steeds verder.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!