Hanoeman: ‘Lijvige verbale Ontwikkelingsplan regering’

Maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman
Maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman
Maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman spreekt de hoop uit dat DNA-voorzitter Jennifer Simons het Ontwikkelingsplan van de regering, dat zij enkele dagen geleden heeft ontvangen, spoedig zal behandelen zodat de begrotingsbehandeling 2017 aan de orde kan komen. Het begrotingsjaar is al zo goed als voorbij. Hij vreest dat de begrotingsbehandeling niet over een leien dak zal gaan. Er wordt vuurwerk verwacht. Het lijvige Ontwikkelingsplan dat nu ter behandeling aan DNA is aangeboden, is een gewijzigde productie van het Planbureau, dat eerder door alle relevante geledingen binnen de samenleving met de grond gelijk gemaakt werd.
Wankele wetten
Hanoeman wenst met de aanstaande behandeling van het Ontwikkelingsplan in gedachten aan De Nationale Assemblee “integriteit, onkreukbaarheid, werklust, analytisch vermogen, beoordelingsvermogen, besluitvaardigheid en samenwerkende kwaliteit toe”. Hij zegt zich zorgen te maken over de karakters, de algemene ontwikkeling en de bedoelingen van de volksvertegenwoordigers, die zitting hebben in DNA. “Zijn zij vrij van zonden, zijn zij die positie waard?” Hanoeman vraagt zich ook af of de wetsproducten die tot stand worden gebracht, de toets kunnen doorstaan. Hij verwijst naar de Wet Basiszorgvoorziening. “Van DNA mag het slaan van gave wetten verwacht worden.”
Wat siert De Nationale Assemblee?
Hanoeman: “Het parlement is de wetgevende macht. Parlementsleden vertegenwoordigen het volk en vormen daardoor de spil tussen de samenleving (het volk) en het politiek systeem. Het met diepgang kunnen en willen delibereren, dient een vaardigheid te zijn, evenals de kunde om nauwgezet controle te kunnen uitoefenen op het functioneren van de regering. Om het parlementaire werk te kunnen uitvoeren, is maatschappijkennis, vergevorderde schoolontwikkeling en algemene kennis nodig. Dan hebben wij het nog niet gehad over oprechte bedoelingen, een onbevlekt verleden en oprechte vaderslandsliefde die tot uitdrukking komen in het behartigen van het algemeen belang.”
HD

error: Kopiëren mag niet!