Nieuwe tempel geopend in Nederland

Nieuwe hindoetempel geopend in Nederland.1
Nieuwe hindoetempel geopend in Nederland.2
Nieuwe hindoetempel geopend in Nederland.3Afgelopen zaterdag is de Dew Mandir geopend aan de Gaslaan (Nederland). Het gebouw is ontworpen volgens het Vastu-principe, waarbij de juiste ligging met goede energiebanen en kleuraccenten, van belang is.
Penningmeester Roeth Chotkan verwelkomde onder meer het publiek. ‘De wind, de zon, de maan en de juiste kleuren zijn bepalend om het gebouw neer te zetten’, zegt hij. ‘Verder is het heel erg belangrijk dat we er vrij om heen kunnen lopen om onze goden te eren.’ Bij de opening waren er meer dan 800 personen aanwezig. ‘Sommigen komen hier al meer dan 40 jaar en kennen al die locaties waar we vroeger in gezeten hebben. Eerlijk gezegd hebben we officieel geen leden. Dus deze mensen steunen ons, omdat ze het vanwege hun geloofsuitoefening belangrijk vinden om erbij betrokken te zijn. De financiering van deze tempel is mede door hen tot stand gekomen met giften, campagnes en fundraisingactiviteiten’, zegt Chotkan.
Gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash is de belangrijkste initiatiefnemer van de nieuwe tempel en heeft zich ook letterlijk in het zweet gewerkt om dit gebouw neer te zetten. ‘Samen met enkele vrijgevige ondernemers en vrijwilligers heb ik op mijn knieën gezeten om op tijd voor de opening de vloer boven te bekleden met tapijttegels’, zegt hij lachend. ‘Ik voel me natuurlijk erg trots om bij deze opening aanwezig te zijn, maar het meest trots ben ik op al die mensen die dit initiatief gesteund hebben en vooral al die vrijwilligers, die hun vrije tijd hieraan besteed hebben. Vanaf 2013 hebben we gewerkt om onze droom waar te maken en de realisatie geeft opnieuw onze historische band aan met Den Haag. Door deze prachtige tempel geven we uiting aan onze verbondenheid met deze stad.’ Bron: Posthoorn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: