LVV gaat samenwerken met studierichting Agrarische Productie

De studierichting Agrarische Produktie (AP) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn op donderdag 18 mei 2017 een officiële samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Van universiteitszijde heeft prof. dr. Jack Menke in zijn hoedanigheid van voorzitter van het bestuur van de universiteit getekend en vanuit de zijde van het ministerie geschiedde dit door minister Soeresh Algoe.
De studierichting AP telt momenteel 128 studenten, waarvan velen zowel hun afstudeer- als studieprojectonderzoek doen, gestoeld op verschillende thema’s binnen de agrarische sector. De studie richting AP telt 5 oriëntaties (Agroprocessing, Aquacultuur, Bosbouw, Landbouw en Veeteelt ), en gebleken is uit de verschillende onderzoeken die gedaan worden, alsook het onderwijs welk verzorgd wordt, dat jaarlijks competente afgestudeerden worden afgeleverd aan de maatschappij. Deze alumni van AP leveren een wezenlijke bijdrage aan zowel de agrarische sector als het bedrijfsleven.
Met deze overeenkomst wordt een nauwere samenwerking beoogd tussen de studenten en docenten van de studierichting AP met de verschillende afdelingen en departementen van het ministerie LVV op alle vlakken, waarbij er op een duurzame manier een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van de agrarische sector in ons land. Beide instituten verrichten reeds jaren onderzoek op verschillende gebieden en met de bundeling van de aanwezig menselijke bronnen (human resources) kan er efficiënter en effectiever zaken binnen de agrarische sector worden gerealiseerd. Statistische data en informatie over de agrarische sector kunnen met zowel LVV-medewerkers als studenten van AP worden verzameld en geanalyseerd. Rapportage over de agrarische sector kan efficiënter uitgevoerd worden. Innovatief onderzoek, welke door de studenten wordt uitgevoerd in verband met hun studieproject en afstudeerwerken, kunnen ten goede komen voor het ministerie. Training aan LVV-medewerkers door AP-docenten en onderzoekers en vice versa, komen beide instituten ten goede. Kortom, er zullen vele voordelen voortvloeien uit deze overeenkomst.

error: Kopiëren mag niet!