Politie Regio Midden Suriname had drukke eerste week mei

Wanica
De ressorten Kwatta, Leiding 9A, Santo Dorp, Santo Boma, De Nieuwe Grond, Lelydorp, Houttuin en Domburg behoren tot Regio Midden Suriname. Commissaris van politie Robby Ramjiawan is de regiocommandant van deze ressorten in het district Wanica en over de districten Para en Brokopondo. Binnen deze 8 ressorten hebben in de periode gelegen tussen 1 mei tot en met 7 mei 8 significante gevallen zich voorgedaan. Op 1 mei 2017 werd politie Lelydorp geconfronteerd met een diefstal middels geweldpleging. Het slachtoffer D.A. (16) werd beroofd van zijn mobiele telefoon en een portemonnee met daarin SRD 250. De sterke arm heeft diezelfde dag de buschauffeur samen met 1 bijrijder en een passagier aangehouden. Deze zaak is dus opgelost. Op dinsdag 2 mei 2017 kreeg ressort Kwatta een melding van een vermissing van de 25-jarige E.G. De vader van deze dame deed de aangifte van vermissing. Het slachtoffer bleef niet lang weg. Ze is intussen al terecht. Op zaterdag 6 mei omstreeks 10.15 uur vond er een beroving plaats aan de Vierkinderenweg in het politieressort van De Nieuwe Grond. Ter hoogte van de Dharmawatieweg werd S.I. door twee rovers overvallen en beroofd van een bedrag van Euro 3000. De verdachten zijn nog voortvluchtig. De politie van Santo Dorp werd op zondag 7 mei geconfronteerd met een overval in een woning aan de Nieuw Weergevondenweg. Omstreeks 16.50 uur werd een vrouw in haar woning overvallen en mishandeld door een gewapende rover. De dader heeft haar eerst uitgeschakeld door haar een slag aan haar hoofd toe te brengen, waardoor zij haar bewustzijn verloor. Hierna heeft de dader de woning overhoop gehaald en waardevolle zaken meegenomen. De buit betreft SRD 15700, Euro 200, U$D 500 en een hoeveelheid gouden sieraden. Ook in deze zaak is de verdachte nog voortvluchtig.
Para
Het ressort Paranam in het district Para heeft 3 gevallen binnen deze ene week genoteerd. Een geval deed zich voor op woensdag 3 mei, waarbij 3 mannen, van wie 1 gewapend met een jachtgeweer en 1 met een mes, een winkel binnenstapten. De winkelier en zijn vrouw werden onder dwang van het jachtgeweer beroofd van SRD 100.000, USD 2500, Euro 1600, alcoholische dranken en 4 mobiele telefoons en belkaarten. Deze zaak is nog niet opgelost.
Op donderdag 4 mei werd er aangifte van verkrachting gedaan. Het slachtoffer R.T. (14) was op weg naar de kerk toen zij een winkel passeerde waar ene “Ecky’ zat. De verdachte heeft het meisje, dat volgens de moeder zwakbegaafd is, verkracht. De politie is bezig met het onderzoek.
Op zaterdag 6 mei zijn 3 gemaskerde mannen wederom een winkel binnengestapt op de hoek van de Kobaltweg en La Vigilantia. Zij hebben daarbij de winkelier en zijn zoon beroofd. De winkelier die achter de kassa zat, werd gelijk met de kolf van een jachtgeweer geslagen. De zoon van de winkelier, die achterin van de winkel was, rende de winkel binnen en werd ook door de 3 mannen overrompeld. Ook deze zaak is nog in onderzoek.
Brokopondo
In het district Brokopondo werd op vrijdag 5 mei een melding gedaan van diefstal middels geweldpleging, waarbij 3 overvallers een beroving hebben gepleegd. Ze maakten buit USD 50, SRD 3400, 140 gram ruw goud, een gouden ketting, 3 Braziliaanse paspoorten en een mobiele telefoon.
Regiocommandant Ramjiawan zegt dat er 3 overvallen hebben plaatsgevonden, waarbij slachtoffers mishandeld zijn achtergelaten: 2 winkeliers te Paranam en de derde in een woning aan de Nieuw Weergevondenweg. Vergeleken met de afgelopen maanden is de criminaliteit wel enigszins gedaald. Elk feit wordt door de politie als serieus aangemerkt. De surveillance in de omgeving is opgevoerd, zegt Ramjiawan, maar aan de burgers wordt gevraagd alert zijn. De politie kan niet overal 1 maal 24 uur aanwezig zijn. De politie vraagt de burgers geen waardevolle goederen onbeheerd in voertuigen achter te laten. Indien u een verdacht figuur in de omgeving waarneemt, raadpleeg de politie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!