Minibeurs Diakonessenhuis geslaagd

Minibeurs Diakonessenhuis geslaagde    activiteitElk jaar krijgt het Diakonessenhuis een opleidingsbudget voor de medewerkers voor het volgen van opleidingen en trainingen. Reena Mohan, opleidingsfunctionaris Personeel en Organisatie werkzaam in het ziekenhuis, geeft aan dat er is gemeend een praktische invulling te geven door de medewerkers te voorzien van de nodige informatie over de scala aan opleidingen die geboden worden. “Meestal komen de medewerkers zelf met vragen met betrekking tot diverse opleidingen en dit jaar hebben we gehoor gegeven aan hun oproep. Ook in verband met de Week van de Verpleging past dit heel mooi bij het thema van dit jaar.” Er zijn 10 organisaties die hebben meegedaan aan de minibeurs, waaronder het Instituut voor Midden en Kleine Bedrijf (IMKB), Smart Suriname, Rosheuvel en Partners, Natin, Elsje Finck Covab, Beroepsvereniging voor Werkers (BWV), Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en Scientia NV. “We hebben het aanbod van opleidingen gewoon open gehouden, omdat het een tweedelig karakter heeft.
Men kon zich namelijk ook op eigen titel inschrijven behalve via het ziekenhuis”, zegt de opleidingsfunctionaris. De minibeurs werd van 11.00 tot 15.00 uur gehouden. De medewerkers waren vrij te komen. De mededelingen en advertenties zijn het ziekenhuis en alle afdelingen doorgestuurd. Zodra het werk het toeliet, was men vrij te komen om de nodige informatie tot zich te nemen. “We hadden simultaan aan de beurs ook 3 presentaties van 3 verschillende organisatie, die ook deelnamen aan de beurs. Dit werd in het opleidingslokaal gehouden.”
Manuella Veldkamp, vertegenwoordiger IMKB, geeft aan dat geïnteresseerden vooral wilden weten welke opleidingen door IMKB verzorgd werden. Ook als men doorgroeiambities heeft, worden de mensen op de hoogte gesteld van de mogelijkheden. De IMKB verzorgt administratieve opleidingen op lager, middelbaar als hbo-niveau, managementopleidingen en medische opleidingen. “De regels rond de instroommogelijkheid staan in de folders en we hebben geprobeerd om de mensen zo duidelijk mogelijk de informatie te geven en indien er meer informatie vereist is, kan men ons altijd bereiken. Aan hen werd ook medegedeeld niet zomaar aan opleidingen deel te nemen, maar om dat vooral te doen waarin je geïnteresseerd bent”, aldus de IMKB-vertegenwoordiger. Men was dik tevreden met de inloop van personeel. Voor de presentatie was de interesse ook groot.

error: Kopiëren mag niet!