Rattenplaag in Suriname

Het is nu een week of wat geleden dat ik een artikel las van de waarnemend president van het Hof van Justitie waarin hij duidelijk heeft aangegeven dat hij weet heeft van de frauduleuze praktijken van de Notarissen en derhalve ook het tuchtcollege voor Notarissen had ingesteld. Dat deed mij persoonlijk heel erg goed en ik denk ook velen met mij. Het is heel erg fijn te horen dat iemand al de guts had om dit aan te halen en dat hij in zijn functie zijn verantwoordelijkheid ook neemt om de misdaad te bestrijden. Als we nog zo iemand hadden als PG of president van het land dan weet ik zeker dat we heel ver waren gekomen. Hij heeft het direct besproken en dat is heel erg mooi want ik vind het persoonlijk een rattenplaag in dit land.
Het liefste zou ik een persconferentie verzorgen en middels documenten aantonen wat de ratten van een grote bankinstelling allemaal doen om zich de eigendommen van hardwerkende burgers wederrechtelijk toe te eigenen. 3 heren uit Nederland die hun naam helaas niet wensen bekend te maken, hebben mij in de zaak verteld hoe deze ratten op een smerige manier de strategie zitten te bespreken op het kantoor van een notaris. Mijn mond viel open van verbijstering dat deze ratten de strategie bespreken van een veiling waarbij een zogenaamde koper een bod doet en dat de andere een hoger bod moet doen. Daarbij wordt al bepaald welk bod de tweede moet doen zodat het niet opvalt en dat de notaris vervolgens het pand op een stichting zet voor de eigenlijke koper. Dit gebeurde ook nog onder genot van een drankje en een hapje en in een toch wel heel luchtige sfeer. Het leed dat mensen wordt aangedaan, deed deze ratten helemaal niets. Alles wat zij op dat moment voor zich zagen waren alleen de dollartekens. Ik werd kotsmisselijk van het verhaal en vroeg de heren om dit openbaar te maken maar dat wilden zij niet. Zij waren in 2014 al eens in de zaak geweest en hadden al wat informaties gegeven.
Het ergste is dat een van hen wel eens op tv verscheen en sprak over normen en waarden. Smerige ratten zijn dat die naar mijn mening zo snel als mogelijk moeten worden aangepakt zodat de plaag niet groter wordt; de gevolgen zijn immers desastreus voor de benadeelden. Alles wat je met moeite gedurende vele jaren verdiend hebt, wordt in een keer van je weg gepakt.
Deze smeerlappen hoor ik weleens aangeven dat ze alles doen om de ontwikkeling van het land te stimuleren zeg. Hoe is dat nou in godsnaam mogelijk. Gewoon een bende hypocrieten bij elkaar. Kotsmisselijk is dit. Ik hoop toch echt dat er spoedig iets gaat gebeuren. Anders ben ik bang dat er mensen uit wanhoop zullen opstaan en het recht in eigen hand zullen nemen. Immers , de indruk die nu is ontstaan, is dat de overheid zich niets van aantrekt. En de vraag is , waarom doet zij niets hier tegen.
Ik had al eerder aangegeven in een artikel dat Suriname in de greep van de misdaad verkeerde maar de politiek doet als haar neus bloedt. Er zijn al slachtoffers gevallen, inclusief een zelfmoord geval en toch voelt de Overheid zich niet geroepen om hard in te grijpen. Als de Overheid werkelijk wil weten wat zich in het veld afspeelt dan is dat zo gebeurd, maar helaas!
Leve de ontwikkeling van de smeerlappen in dit land. Hoe deze mensen slapen , kan ik echt niet begrijpen. Nu lees ik een artikel vandaag waarin een deskundige het heeft over de toename van depressie in Suriname en de regio en ik denk, is toch niet vreemd dat het gebeurt. Er zijn zelfs van die ratten die op valse gronden een rechtszaak aanspannen en daarin een vordering doen op onschuldigen. Deze ratten “gebruiken” de rechtsspraak bij hun oplichtings-praktijken en worden daarbij geholpen door deurwaarders die heel bereidwillig hand en spandiensten verlenen. Wat een land is dit toch! Geldzucht, hebzucht, zweeftekie mentaliteit, onverantwoordelijkheid. Nu dringend overal rattengif plaatsen om adequaat de boel op te schonen is dringend gewenst.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!