Robin Waldring mag nog niet vliegen

“Als Lachmising zijn broer een reisbureau heeft en Lachmising directeur van de SLM wordt, wat moet er dan met het reisbureau gebeuren? Kan iemand mij dat vertellen?”, zo reageert SLM-directeur Robbi Lachmising op de verhalen die rond de indiensttreding van Robin Waldring, de nieuwe piloot van de SLM, worden rondverteld. Robin zou een neefje van de vrouw van president Desi Bouterse, Ingrid Bouterse-Waldring, zijn. Invloed vanuit hogerhand bij zijn indiensttreding bij de SLM wordt door Lachmising weersproken. Naar zijn oordeel is Waldring volledig op grond van zijn ervaring in de lucht in dienst getreden. Robin is in dienst getreden, maar mag nog niet vliegen. “Wij hebben piloten nodig. Wij hebben twee splinternieuwe jongens opgeleid. Robin is één van de jongens die al veel ervaring heeft. Waarom mogen wij hem dan niet in dienst nemen? Hij is volledig bevoegd”, stelt Lachmising.
De SLM komt piloten tekort voor haar 747 kist. Waldring wordt als één van de captains naar binnen gehaald. Met de komst van Waldring telt de SLM 8 captains en 6 first officers. Er zijn nog 2 first officers in opleiding. “Waarom praat men niet over de zonen en broers van ex-toppers in Suriname die ook hier zijn. Wat als deze Waldring, niet Waldring heette, maar anders. De man is gekwalificeerd. Wij hebben informatie over hem ingewonnen. Hij heeft de hele wereld rondgevlogen. Wij mogen blij zijn dat hij terugkomt en het korps versterkt.”
Er zijn altijd eisen in de regelingen terug te vinden voor wat het geven van een brevet betreft. In dit geval is Casas belast met het geven van een vliegbrevet. Mensen moeten voldoen aan de eisen van de regelgeving om in aanmerking te komen voor een brevet van Casas. Waldring heeft volgens Casas waarnemend directeur Brain D’Souza voldaan aan de eisen, om in aanmerking te komen voor een Surinaams brevet.
Na de procedure bij Casas te hebben doorlopen, gaat de persoon in dienst bij een luchtvaartmaatschappij. De maatschappij heeft ook zijn eigen goedgekeurde procedures voor het aannemen van zo een persoon voor het uitvoeren van vluchten namens haar. Er is een trainingstraject dat zo een persoon moet afleggen. Pas wanneer zo een trainingstraject met succes wordt afgelegd, wordt de persoon toegestaan om te vliegen. Casas is ook betrokken in dit traject als toezichthouder op de naleving van de regelgeving. “Ik dacht dat het traject voor de goede meneer niet is afgerond. Als hij daardoor heen komt, krijgt hij natuurlijk de positie waarvoor hij heeft gesolliciteerd bij de SLM”, stelt D’Souza.
Volgens D’ Souza mag Waldring nog niet vliegen. Hij moet zijn trainingstraject eerst afronden. Er moeten nog enkele testen worden afgenomen. Lachmising denkt dat dit traject binnen de komende 2 weken wordt afgerond. Negatieve berichtgeving over de SLM zorgen uiteindelijk voor negatieve effecten op de SLM en haar financiële cijfers. Het schaadt sowieso (hoe onterecht dan ook) het vertrouwen in de SLM. Lachmising is hier echter kalm over. “Als een persoon geen vertrouwen heeft in de SLM, dan moet de persoon maar niet met de SLM vliegen. Ik ken de conditie van het vliegtuig en de piloten. Dit is geen bigi taki, maar ik kan me voorstellen dat mensen bang kunnen zijn”, aldus Lachmising.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!