Alle 22 pc’s gestolen uit computerlokaal Sweetschool

22 pc 1
22 pc 2
22 pc 3De Alexander Sweetschool aan de Botromankiweg te Livorno is doelwit geworden van diefstal. Afgelopen weekend hebben criminelen ingebroken in het computerlokaal en hebben alle 22 pc’s van deze ruimte meegenomen. Op een kabel, een muis, een mousepad en een cd na, is alle apparatuur meegenomen. Volgens schoolhoofd Viresh Changoer moet de inbraak maandagavond gepleegd zijn. “Vrijdag heeft een leerkracht deze ruimte voor het laatst betreden. Daarna is het gesloten gebleven tot dinsdag”, geeft hij aan.
Het terrein is afgelopen weekend steeds door twee wachters bewaakt. Echter hebben ze niets opgemerkt van een inbraak. “De inbrekers hebben het glas van een raam kapotgeslagen om deze open te krijgen en de ruimte te betreden. Via de schutting aan de straatzijde hebben ze de pc’s vermoedelijk weggedragen, want bij de schutting hebben we enkele kabels van de machines teruggevonden”, zegt Changoer. De politie van Livorno is ingeschakeld voor verder onderzoek.
Changoer vraagt hulp van de gemeenschap om de gestolen apparaten te kunnen achterhalen. “Als u misschien iets opmerkt van verkoop van tweedehandse pc’s, geef dat dan direct door aan de politie”, zegt hij. De pc’s kunnen ook niet door derden gebruikt worden, daar die versleuteld zijn met een bepaald password.

error: Kopiëren mag niet!