Sapoen, Chitan, Waterberg en Zeeman welkom bij strijd tegen regering

Asis Gajadien
Asis Gajadien
De overlopers Raymond Sapoen, Diepakkoemar Chitan en de BEP-parlementariërs Celsius Waterberg en Rudolf Zeeman zijn welkom om samen met de oppositie te strijden tegen een ommekeer in het beleid. Dit zegt parlementariër en ondervoorzitter van de VHP, Asiskumar Gajadien, aan Dagblad Suriname. “Elk moment dat men lering uit trekt dat er noden zijn in de samenleving en men bewust wordt van het vernietigend beleid van de regering, staan wij open om samen op te trekken. Als morgen de BEP opstaat en wil bijdragen, is zij welkom; als overmorgen Sapoen en Chitan willen meewerken, zijn zij welkom; als de Palu opstaat en er bewust van wordt dat het zo niet verder kan, als ontevreden NDP’ers van de coalitie zich willen aansluiten en bewust worden dat zij het volk niet zo verder kunnen laten creperen, zijn zij ook welkom”, aldus Gajadien. De VHP-topper voert aan dat zijn partij daarom geen moeite heeft om samen op te trekken met de Abop en PL, die eerder ook deel zijn geweest van de Bouterse 1 regering. Deze partijen hebben volgens hem duidelijk lering getrokken uit hun fouten en ‘hebben het licht gezien’. De VHP treft samen met de overige oppositionele partijen voorbereidingen voor een massamanifestatie op 20 mei. De partij heeft haar kernen afgelopen dagen hierover geïnformeerd. De kernvoorzitters hebben daarbij ook de opdracht gekregen om hun leden te mobiliseren om massaal deel te nemen aan deze manifestatie. Deze is bedoeld om de regering te dwingen haar beleid terstond te veranderen.
Vergunning protest Onafhankelijkheidsplein al aangevraagd
De vergunning om te kunnen protesteren op het Onafhankelijkheidsplein is al geruime tijd aangevraagd. “20 mei is symbolisch 2 jaar dat delen van de samenleving gekozen hadden voor president Desi Bouterse. Conform ons kiesstelsel heeft de NDP dan 26 zetels binnengehaald. Nu zullen deze zelfde kiezers laten zien of zij tevreden zijn of niet.” Volgens de politicus is niet gekozen voor 25 mei, omdat deze dan valt in de periode van de heilige maand Ramadan.
Niet eenmalige protestmanifestatie
Gajadien benadrukt dat het evenement van 20 mei geen eenmalige zaak is. Indien de regering geen invulling geeft aan de eis en het regeerbeleid niet ombuigt, zullen er volgens hem hardere stappen worden ondernomen. “De oppositie zal strijd blijven voeren zolang er geen ombuiging is in het beleid. Het zal dan misschien een hardere strijd worden om ervoor te zorgen dat president Desi Bouterse zijn mandaat teruggeeft”, aldus Gajadien. Voorlopig zal hij niet vooruit lopen op zaken en hoopt hij dat het staatshoofd lering trekt uit zijn fouten. “Als hij dat niet doet, hoop ik niet dat het verandert in een situatie als Venezuela. Laten wij vredelievend blijven”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!