Maritia Derby: “Wij moeten niet boeten voor wanbeleid beleidsmakers”

Maritia Derby
Maritia Derby
Maritia Derby, dochter van wijlen vakbondsleider en politicus Fred Derby, stond op 1 mei 2017 met gemengde gevoelens bij het standbeeld van haar vader. Derby is het dankbaar dat de helden die zich in het verleden hebben ingezet voor land en volk, jaarlijks worden herdacht. Zij had echter geen reden om de arbeiders, gezien de huidige situatie waarin ze in het land moeten leven, te feliciteren met de dag. Zij kwam op Arbeidersdag met twee boodschappen richting de samenleving. Derby richtte zich tot zowel de werkenden en de niet-werkenden. Zij riep alle werkers en niet-werkers op om zich te bezinnen en gaandeweg de dag een vuist te maken, en de eenheidsgedachte te propageren. Werkers moeten na bundeling de plaats die zij in de samenleving verdienen, opeisen.
“Wij moeten niet boeten of slachtoffers worden van het wanbeleid van beleidsmakers”, stelt Derby. Zij deed als tweede boodschap een dringend beroep op de leiding van de Surinaamse Partij van de Arbeid om het werk van wijlen Fred Derby onverkort voort te zetten, voor een beter Suriname. “Hij is er jammer genoeg niet meer. Maar zijn ideologieën zijn vastgelegd. Hij is ons voorgegaan, maar van boven ziet hij de bittere strijd voor een betere Suriname”, aldus de dochter van wijlen Fred Derby.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!