Berenstein sceptisch over duurzaamheid koopkrachtversterking ambtenaren

De landsdienaren krijgen, zoals de bekendmaking van de minister van Financiën luidt, binnenkort een koopkrachtversterking. Het is de Centrale van Landsdienarenorganisaties, de Moederbond en Osav gelukt om de overheid zo ver te krijgen, om niet alleen naar haar eigen inkomen, maar ook naar het inkomen van de ambtenaar te kijken. Ravaksur-coördinator Robby Berenstein is echter zeer sceptisch over deze toezegging van de regering.
“Zeker twee jaar terug en eerder hebben wij de regering al gezegd dat de ambtenaar al jaren geen salarisverhoging heeft gehad. De verhoging die zij nu hebben gehad, is wat ons betreft een doekje voor het bloeden. Zij maken nu aanspraak op meer”, stelt Berenstein. Hij adviseert de ambtenaren om het geld dat nu wordt aangeboden, te accepteren. Echter, trekt hij de duurzaamheid van dit besluit sterk in twijfel. “De financiering van dit besluit is om het geld uit de ene zak van de burger halen en vervolgens in een andere zak van de burger stoppen.” Het is naar zijn oordeel dan nog niet voldoende, als er gekeken wordt naar de inflatiecijfers. “A fasi fa ey psa, na puru bruku weri bruku.” Het verbaast Berenstein dat collega-vakbondsleiders vragen van waar de regering het geld anders moet halen. “Ik praat over Errol Snijders met wie wij in Tripartiet Overleg de overheid hebben gevraagd om andere wegen te bekijken. Wij hebben presentaties gehad over de goudsector. Behalve andere sectoren konden wij ook naar de goudsector kijken. Vandaag speelt men awari domri”, uit Berenstein. Hij vindt de houding van zulke vakbondsleiders ‘voor-de-gek-houderij’.
Voor april 2017 krijgt de ambtenaar SRD 375 per maand netto aan koopkrachtversterking. Het geld wordt medio mei 2017 uitbetaald. Tegen het eind van deze maand en juni krijgt de ambtenaar weer SRD 375 op zijn salaris. Vanaf augustus 2017 tot en met december 2017 wordt het geldbedrag verhoogd naar SRD 500 per maand.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!