Girjasing: “DNA-voorzitter wil het gevoel geven dat alles koek en ei is in het land”

De voorzitter van de Nationale Assemblee (DNA) heeft voor vandaag een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. De inhoud van de vergadering wordt altijd geheim gehouden. Gezien de troebele situatie waar Suriname op dit moment in zit, zou worden verwacht dat het parlement wat tijd zou uitrekken om te debatteren over hoe de problemen in het land kunnen worden aangepakt. Dit, zeker gezien de druk vanuit de samenleving die alleen maar groeiende is.
Volksvertegenwoordiger Sheilendra Girjasing merkt echter op dat het er niet op lijkt dat de meerderheid in het parlement iets doet met betrekking tot de problemen in het land. Naar zijn oordeel heeft het programma van de huishoudelijke vergadering niets te maken met de problemen in het land. “Geen enkel van de zes agendapunten heeft te maken met de algemene politieke beschouwing in Suriname. Dit, terwijl het land muurvast zit. De voorzitter wil het gevoel geven dat alles koek en ei is in het land. Dat hoor je in Bakana Tori, van de president en nu ook van de voorzitter. Men heeft absoluut niets te maken met het feit dat er geen medicijnen zijn, mensen geen schoolgeld kunnen betalen en zelfs niet eens goed meer kunnen eten”, zegt Girjasing.
Het komt erop neer dat de meerderheid van het parlement zich niet bekommert omtrent de situatie in het land. De oppositionele partijen vragen al geruime tijd naar een speciale openbare vergadering om de situatie in het land te bespreken. Girjasing vraagt zich af als de voorzitter dat durft te doen. Naar zijn oordeel worden de problemen gewoon omzeild met onwaarheden over hoe goed het zou gaan in het land.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!