Brandweer spoed alv: “Leiding Brandweer regelt vrienden”

De brandweer heeft op dinsdag 25 april een spoed algemene ledenvergadering (alv) belegd in de hoofdbrandweerkazerne te Paramaribo. De vergadering was aangevraagd door de leden van alle regio’s. Hierbij zijn er zes knelpunten aangehaald en ook in behandeling genomen. Het eerste punt betrof de positionering van vrienden binnen het korps. Opengevallen functies worden vrijwel altijd ingevuld door vrienden en kennissen van de toppers. Er gaat wel een open sollicitatie de deur uit, maar in de praktijk is het gewoon een vorm van misleiding. Mensen die aanspraak maken op een benoeming worden overgeslagen. Ten tweede is er rancune merkbaar binnen het korps. De leden zijn bevreesd om hun mening kenbaar te maken wanneer zaken binnen het korps verkeerd gaan. Wie praat, wordt gestraft. Er leeft een gevoel van dictatoriaal optreden en handelen vanuit de leiding. Tegenspreken is uit den boze en wordt niet geaccepteerd. Medewerkers proberen dan via het bestuur van de bond naar oplossingsmodellen te zoeken.
Als derde punt werd aangehaald dat het overurenbeleid niet gelijkelijk toegepast wordt op alle leden. Sommigen worden bevoordeeld. Ten vierde werden werkprestaties besproken. De leden hebben hieromtrent duidelijkheid gevraagd. Zij hebben aangegeven dat de leden gemotiveerd kunnen worden door hen een bijzondere waardering te geven bij geleverde bijzondere prestaties.
Als vijfde werd aangegeven dat een deel van de officieren uit ontevredenheid over de gang van zaken een schrijven heeft gericht aan de president en de voormalige minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos. Er is geen transparant beleid bij de leiding. De leden kijken uit naar een oplossing, welke van de president moet komen. Als laatste punt werd het onbehaaglijk gevoel over gesjoemel met percelen van het recreatieoord besproken. De leden willen voorkomen dat deze stichting zaken gaat verkopen of de percelen bezwaren door hypotheekleningen te sluiten. De brandweerbond moet stappen ondernemen om zaken tot een goed einde te brengen. Er moet goed contact worden opgebouwd met de minister van Justitie en Politie, Eugene van der San. Hij moet goed op hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen zijn korps.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!