Actieleiding zal vandaag kort geding indienen

Robby Naarendorp aan het word nadat ze een brief hadden ingediend bij de president en DNA-voorzitter (foto: Ricky Bahadoersingh)
Robby Naarendorp aan het word nadat ze een brief hadden ingediend bij de president en DNA-voorzitter (foto: Ricky Bahadoersingh)
Duizenden mensen zijn gisteren weer op straat geweest om hun misnoegen te uiten tegen de regering. De groep was deze keer vele malen groter dan de laatste twee keren. De protestmars werd gestart met een gebed door Roy Haverkamp. Regiocommandant Paramaribo, Inder Jangbahadoer, kon Dagblad Suriname meedelen dat de politie geen aanleiding had om op te treden. Het was “een boze atibrong protestmars”, zoals vakbondsvoorman Robby Naarendorp het verwoordde. Er is verandering gebracht in de route. “Dat betekent dat bij de volgende mars de dc zelf de route mag bepalen. Erger nog worden wij onthouden om naar het plein te gaan. Wi wani mit deng volksvertegenwoordigers en deng mang e hinder unu. Morgen moeten de jongeren niet zeggen dat ze het niet hebben meegemaakt. Laat men weten wat wij in de jaren ‘80 hebben meegemaakt. Dit is pas het begin. Later horen wij dat wij niet eens op straat mogen komen. Wij moeten ons verzetten tegen deze beletting”, aldus Naarendorp.
Bonden dienen kort geding in
De actievoerende vakbonden zullen vandaag een kortgedingzaak aanspannen tegen de autoriteiten om uitvoering van de bepaling uit de Grondwet (beleving van de grondrechten) op te eisen. Intussen worden er voorbereidingen getroffen om de acties ook in het rijstdistrict Nickerie op gang te brengen. Vooralsnog wordt gesproken over een actie op vrijdag in Nickerie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!