Berenstein noemt de uitspraken van Lachmising ‘bluf’

De bond van beladers wil ontvangen worden door de contractor. Procons NV is het bedrijf dat zorgt voor de beladingswerkzaamheden van vliegtuigen, die vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport op Zanderij vliegen. Het ultimatum is voor vandaag gesteld. Na vandaag treden de werknemers in actie. De beladers zijn mensen die de vliegtuigen in- en uitladen. Het zijn gespecialiseerde/gecertificeerde mensen. Gisteren kreeg de vakbond bericht van de directie van het bedrijf dat de bond wordt uitgenodigd. De krant kon gisteren nog geen bevestiging krijgen van deze uitnodiging.
De SLM gaf te kennen dat zij er zelf voor zal zorgen dat haar vluchten niet in gevaar komen. Als de bond werkelijk in actie gaat, zegt de SLM het contract met Procons NV op, vertelde SLM-directeur Robby Lachmising in de media. De luchtvaartmaatschappij zou voorzorgsmaatregelen getroffen hebben om de beladingswerkzaamheden op te vangen.
Vakbondsvoorman Robby Berenstein noemt de uitspraken van Lachmising maar een bluf. “Wie anders zullen zij in dienst nemen? Als je een kist wil laden, dien je gespecialiseerde mensen te hebben. Lachmising zegt dit omdat hij kennelijk belangen heeft. Als je niet gecertificeerd bent, mag je geen beladingswerkzaamheden uitvoeren. Als de jongens in actie gaan, heeft SLM een probleem. SLM onderhoudt de contacten met andere maatschappijen. Dinsdag heeft KLM een vlucht. Als er maar 10 minuten vertraging optreedt, is het al een probleem voor de mensen”, stelt Berenstein.
De groep beladers bestaat uit 39 mensen. Deze mensen werken al jaren onder slechte arbeidsomstandigheden. In nog geen 10 jaar hebben zij zeker 4 werkgevers gehad, terwijl de groep hetzelfde is gebleven.

error: Kopiëren mag niet!