20 mei protestmanifestatie oppositie op Onafhankelijkheidsplein

DSC_0767De oppositionele partijen VHP, NPS, PL en Abop zullen op 20 mei een protestmanifestatie houden op het Onafhankelijkheidsplein. Dit werd maandag tijdens een persconferentie in Grun Djari medegedeeld door de partijvoorzitters Chan Santokhi (VHP), Paul Somohardjo (PL), Gregory Rusland (NPS) en Ronnie Brunswijk (Abop). Volgens de partijleiders is het de bedoeling dat ook het bedrijfsleven, sociaal-maatschappelijke organisaties en de totale samenleving uitgenodigd worden om deze manifestatie te ondersteunen. Volgens Rusland moet de regering met deze manifestatie gaan beseffen dat het zo niet verder kan. Indien de regering geen ombuiging kan brengen in de huidige situatie, dan eist hij dat het regeermandaat terug wordt gegeven aan het volk. “Elk individu is nu slachtoffer van het wanbeleid van de huidige regering. Het is daarom zaak dat vanwege deze gezamenlijke issue collectief actie gevoerd moet worden”, aldus de NPS-topman. Santokhi vulde aan door te stellen dat de oppositiepartijen weinig tot geen ruimte in De Nationale Assemblee (DNA) krijgen om hun standpunten te presenteren met betrekking tot het verkeerd beleid dat gevoerd wordt. Volgens hem gaat de politiek de demonstranten ondersteunen, omdat de regering macht en geweldinstrumenten gebruikt om hen onder druk te zetten. De structuren van VHP en de Abop hebben maandagavond groen licht gegeven voor de politieke manifestatie van de oppositie op 20 mei.
Hiermee hebben alle vier oppositiepartijen, VHP, NPS, PL en Abop, volledige steun van hun achterban om op te komen ‘tegen het wanbeleid van de huidige regering’. De Abop heeft haar structuren in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para geraadpleegd, terwijl de VHP dat gedaan heeft met de structuren van Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne en alle raden en commissies van de VHP. Op 1 mei is het de beurt aan de VHP-structuren van Coronie en Nickerie, terwijl op 27 april de structuren van Saramacca zullen worden geïnformeerd. Gaandeweg het traject zullen ook gesprekken met de vakbeweging en buitenparlementaire partijen gevoerd worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!