SPA en DA’91 keuren handelingen regering af en eisen vrijlating actie voerders

Vandaag op de vierde dag van het vreedzaam protest van de vakbeweging een burgers heeft de regering haar ware aard getoond. Een aard van intimidatie, repressie, en geweld tegen weerloze burgers. Het zonder enige aanleiding en de op geweldadige wijze waarop Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider evenals een ongewapende burger zijn gearresteerd is tuperend. En nu ook dhr. Wilgo Valies door de poltie is aangehouden hebben wij nogmaals het onmiskenbaar bewijs van de ware intenties van deze regering.
De voorzitter van DA’91 Angelic del Castilho en de voorzitter van de SPA Guno Castelen, hebben beide persoonlijk de brute wijze van politie optreden tegen weerloze burgers mee gemaakt
DA’91 en SPA keuren deze wijze van handelen ernstig af. Deze arrestaties zijn ongrondwettelijk. Wij, DA’91 en SPA eisen de onmiddelijke in vrijheidstelling van Curtis, Bryan en de onschuldige burger als ook aktie leider Valies. Met deze intimidatie bevestigd de regering dat zij de grootste bedreiging vormt voor de republiek Suriname en de democratie.
‘Dit autoritair beleid geeft de bevolking het recht om in verzet te gaan tegen deze regering en alle daarvoor ten dienste staande democratische middelen aan te wenden. Iedere burger in ons land die democratie en rechten en vrijheden belangrijk vindt roepen wij op om zich te verenigen om dit grote gevaar te overwinnen’ . Wij als politieke organisaties zullen met al onze ten dienste staande middelen de strijd voortzetten voor een democratisch, rechtvaardig en harmonisch Suriname.
Morgen moet alles stil liggen. Wij roepen de vakbeweging en alle arbeiders op om uit protest morgen niet aan het werk te verschijnen en een dag van nationale staking af te kondigen uit solidariteit aan de vakbondsleiders en arbeiders strijders.
Guno Castelen en Angelic del Castilho
Voorzitters DA’91 en SPA

error: Kopiëren mag niet!