Berenstein uit wantrouwen jegens ‘wakamans’

C-47-woordvoerder Robby Berenstein
C-47-woordvoerder Robby Berenstein
Robby Berenstein, voorzitter van C-47 (woordvoerder Ravaksur), gaf op een persconferentie afgelopen zaterdag aan dat hij de ‘wakamans’ alle succes toewenst met hun activiteiten. Hij als Ravaksur-woordvoerder maakte zich (naar zijn zeggen) onder andere persoonlijk sterk om Siebrano Pique, een van de trekkers van de ‘wakamans’, een spreekbeurt te geven tijdens de acties. Het voorstel werd door de leiding van de actie afgewezen. Dit, om later te vernemen dat de ‘wakamans’ met de tegenpartij aan tafel zijn geweest.
Berenstein gaf op de persconferentie aan dat er wantrouwen is ontstaan jegens de groep van Pique. Echter beklemtoont hij dat de zelfde ‘wakamans’ ook de dupe zijn van de huidige economische omstandigheden. In het verlengde van het wantrouwen dat is ontstaan bij de leiding van de actie, gaf Berenstein ook mee dat de ‘wakamans’ vanwege deze houding ook de kans oplopen dat er aan de andere kant ook wantrouwen kan ontstaan.
President Desi Bouterse heeft de ‘wakamans’ beloofd dat zij aan landbouw kunnen doen. Er is 50 hectare landbouwgrond beschikbaar achter Pikin Poika. Het staatshoofd heeft de ‘wakamans’ een rondleiding gegeven op diverse projecten. Op dit voornemen van de president kwam er helder verzet van het dorpsbestuur uit Pikin Poika. De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para (Osip) gaf aan dat inheemsen niet zullen accepteren dat zij voor ‘de zoveelste keer sinds de komst van de Europese kolonisten 525 jaar geleden, nog steeds het gelag moeten betalen voor zogenaamde ontwikkeling en verbetering van alle anderen behalve van hun zelf’.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!