Actieparool wordt gewijzigd

Actieparool wordt gewijzigdBerenstein: “We are law abiding citizens”

De exponenten binnen de Raad van Vakcentrales in Suriname, die de protestacties leiden, hebben gekozen voor een ander actiecentrum. Vandaag verzamelt men zich in plaats van het Kerkplein in Theater Unique. Met alle mededelingen van de regering in de media kiest de leiding van de actie tactvol te handelen. “Daarvoor hebben wij geen vergunning nodig. Het recht om te demonstreren, behouden wij grondwettelijk nog. Alleen moeten wij het ordelijk doen”, stelt Ravaksur-woordvoerder Robby Berenstein.
Berenstein geeft aan dat er onterecht verwijten worden geslingerd naar het adres van de leiding van de actie. “Dan zijn wij geen verantwoordelijke leiders, dan werken wij anarchie in de hand. Mensen zijn duidelijk bijna gecriminaliseerd. Je ziet juist dat dat de weg is die de regering tegen gaat. In acties kan je kleine opstootjes nimmer voorkomen. Primair moet men weten dat onze acties vreedzaam zijn. De kleine opstootjes gebeuren er altijd. In plaats van dat men het oppakt om tot het besef te komen dat het een serieuze zaak is, probeert men juist de zaak in een anarchistische sfeer te brengen met oneigenlijke verhalen”, stelt Berenstein.
Vanuit de regering zijn er berichten gelanceerd, waar er in wordt gewezen op het belang van zich het houden aan wet en recht bij de acties. Ook de burgervader van Paramaribo kwam in wat scherper bewoordingen uit, door te praten over vergunningen.
“We are law abiding citizens. Niemand zal ons verleiden tot onverantwoordelijk gedrag”, stelt Berenstein. Berenstein sluit hiermee niet uit dat soortgelijke acties niet meer worden gevoerd. Als er daar vergunningen voor moeten worden aangevraagd, zal de leiding niet schromen om dat maar te doen. Hiermee deelt hij gelijk mee dat de acties normaal voortgang vinden. Het actiemodel voor vandaag werd niet prijsgegeven. Vaststaat dat er rekening wordt gehouden met de Avond Vierdaagse, die morgen van start gaat. De leiding van de actie wenst de wandelmars niet in de wielen te rijden. De belangrijkste issue voor de leiding van de actie is het terugdraaien van de benzineprijs en stopzetting van de armoede. Echter haalde Berenstein als heet hangijzer ook de ziektekostenregeling bij het Staatsziekenfonds aan, die hoogstwaarschijnlijk ook zal worden meegenomen in de acties.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!