Sporttest en geldig rijbewijs hebben geen wettelijke grondslag bij benoembaarheid

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond heeft op woensdag 12 april een onderhoud gehad met de minister van Justitie en Politie (Juspol), Eugene Van der San. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de woordvoerder van de SPB, Revelino Eijk, dat het gesprek heel vruchtbaar was. De bewindsman heeft aan het begin van het gesprek volgens Eijk herhaald wat hij eerder had aangegeven bij zijn beëdiging, namelijk dat veel zaken binnen de administratie kunnen worden afgehandeld. De minister heeft als bestuurskundige aangegeven altijd te blijven handelen binnen de grenzen van wet en recht. De minister heeft zich laten informeren over de sporttest en het bezitten van een rijbewijs. Op dit gebied wilde de bewindsman van de SPB weten wat er eigenlijk precies aan de hand is. “Wij hebben toen uitgelegd waarover het allemaal ging en de minister was op één lijn met ons. Hij heeft duidelijk gesteld dat de sporttest en het hebben van een rijbewijs geen wettelijke grondslag hebben als vereisten om eventueel te kunnen worden benoemd in een bepaalde functie.”
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!