Bond Binnenlandvaardienst gaat maandag ook op straat

De Bond Belanghebbenden Binnenlandvaardienst (BBBV) gaat vanaf maandag harde acties voeren. De acties zullen namelijk inhouden dat het vervoer van en naar het binnenland niet zal geschieden. Zolang de boothouders/ motoristen niet zijn uitbetaald, zullen zij actie blijven voeren in de stad. Volgens de BBBV-voorzitter Stefanus Ligorie zijn er bij herhaalde pogingen van de bond om de leiding van de SMS te spreken rond de uitbetaling van de gecontracteerde arbeiders, steeds excuses gemaakt, omdat men het te druk zou hebben om gesprekken te voeren. “Wij zijn bijkans langer dan een maand bezig in contact te treden met de leiding. Het bestaat niet dat men ons nog steeds niet te woord kan staan, terwijl men de andere bond bij de SMS reeds ontvangen heeft. Men is gewoon bezig de zaak bewust te vertragen en daaraan gaan we niet meewerken”, zegt Ligorie. Momenteel is de bondsvoorzitter op Atjoni bezig de boothouders te mobiliseren. Het ligt in de bedoeling dat de boothouders maandag officieel met de acties zullen beginnen.
De mensen zijn namelijk van het verre binnenland. Donderdag werd het besluit om te staken unaniem aangenomen in een alv. De mensen zijn het wachten beu.
Als men misleidend bezig is, gaan wij aangifte doen
Ligorie werd gisteren gebeld door een medewerker, die aangaf dat hij door de leiding dringend was opgeroepen om naar het binnenland te gaan met een brief, die de boothouders moeten ondertekenen. In deze brief staat dat de buitenboordmachine van de boten aan de SMS toebehoren. “Dat is nimmer zo geweest”, zegt Ligorie. Volgens Ligorie probeert men gewoon misbruik te maken van ‘de man’ zijn onwetendheid door hem te sturen met zo’n brief naar de boothouders. “Ik heb de brief ook onder ogen gekregen en als ik zie dat er iets in staat dat misleidend is, gaan wij ook aangifte doen. Je kan en mag geen misbruik maken van iemands onwetendheid. Vandaar dat de bond daar is als een waakhond om erop toe te zien dat er geen misstanden gebeuren met de boothouders en motoristen. Ik wil de samenleving geruststellen dat zolang deze bond bestaat, wantoestanden en onregelmatigheden aan de kaak gesteld zullen worden.”
BBBV solidair met gevoerde acties
Ligorie zegt solidair te zijn aan de acties die gevoerd worden in de binnenstad. “Ik ben aangesloten bij de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO). Ook wij voelen het, echter kan ik de mensen niet vanuit het binnenland halen om te protesteren over hoge benzineprijzen en over het hoofd zien dat zij nog niet zijn betaald.” De BBBV heeft dus als prioriteit eerst de belangen van de leden te bekijken, voor zich te committeren aan andere zaken. De bondsvoorzitter is zich in ieder geval van overtuigd dat de acties van de binnenstad niet de aandacht van de acties van de BBBV zullen overschaduwen, omdat de SMS een belangrijke nv is. “De leiding moet ons namelijk ontvangen voor gesprekken. Er is onder andere ook besloten dat zolang wij geen geld hebben, wij niet teruggaan naar het binnenland”, aldus Ligorie.

error: Kopiëren mag niet!