Eindverslag sporttest ingediend na herbeoordeling en herkansing

Eindverslag sporttest ingediend na herbeoordeling en herkansingDe voorzitter van de commissie Fysieke Vaardigheidstest van het Korps Politie Suriname (KPS), Alimoedien Nasrullah, zegt dat er geen aanpassing is bij de sporttest, of te wel de fysieke vaardigheidstest, bij de politie. Volgens de voorzitter was het eerder zo dat wanneer men een van de drie onderdelen van de sporttest niet had gehaald, de persoon in kwestie afgewezen was voor sporttest.
KPS overgestapt naar puntensysteem
Het KPS is overgestapt naar een puntensysteem. Na onderhandeling tussen het managementteam en het bestuur van de Surinaamse Politie Bond ten overstaan van de ex-minister was overeengekomen dat men zou overgaan naar een puntensysteem en op basis hiervan zouden dan de personen die eerder afgewezen waren in 2016 herbeoordeeld worden. De commissie was daarmee belast. Voor elk van de drie onderdelen krijgt de politieambtenaar een puntenwaardering. Met het gemiddeld cijfer 6.0 en hoger heeft de persoon in kwestie de sporttest gehaald. Bij minder dan 6.0 is de persoon afgewezen.
Het enige dat is bijgekomen is dat wanneer je in een bepaalde leeftijdscategorie zit en je het minimale hebt gehaald, zoals aangegeven in het dienstvoorschrift, dit wordt gekoppeld aan een bepaalde cijferwaardering. Als je meer dan het minimale heb gehaald, wordt het cijfer hoger, zegt Nasrullah. Hij geeft aan dat de commissie belast met de sporttest zich heeft gebogen over het puntenwaarderingssysteem. De rol van de commissie is het houden van toezicht zodat de gestelde normen op een juiste wijze worden gehanteerd.
Herbeoordeling sporttest
In de tweede helft van 2016 zijn de politieleden beoordeeld. Er was een groep die niet was voorgedragen voor bevordering omdat zij de sporttest niet had gehaald. Het bestuur onder leiding van Raoul Hellings kwam op 2 februari tijdens de onderhandeling overeen dat, de mensen die buiten de boot waren gevallen, opnieuw zouden worden beoordeeld aan de hand van het nieuwe systeem, dus het puntensysteem. De commissie heeft de groep dan ook op basis van die afspraak herbeoordeeld. Op basis van de eerdere resultaten heeft een deel de test gehaald. Het ander deel dat de test niet had gehaald, heeft een herkansing gehad.
Herkansing
Bij de herkansing hebben zij een fysieke vaardigheidstest afgelegd. Het resultaat daarvan is reeds binnen. “Na de herkansing moesten wij een eindverslag aanbieden aan de korpschef”, zegt Nasrullah. Het eindverslag werd op dinsdag 28 maart 2017 ingediend. Nasrullah benadrukt dat er geen sprake is van een vereenvoudiging van de sporttest. Er is slechts een eindverslag opgemaakt en aangeboden aan de korpschef na de herbeoordeling en de herkansing.
Statistiek:

Herbeoordeling 147 100%
Gehaald 53 34.4%
Herkansing 94 65.6%
Herkansing: 94 100,0%
Aangemeld: 76 80,9%
Afwezig: 18 19,1%
Attest Ingeleverd: 19 25,0%
Deelgenomen: 57 75,0%
Gehaald: 45 75,4%
Niet Gehaald: 12 24,6%

error: Kopiëren mag niet!