Suraj Sahadew-Lal: ‘Bushouders willen op 1 mei al een nieuw tarief hebben’

Suraj Sahadew-Lal
Suraj Sahadew-Lal
Suraj Sahadew-Lal, trekker van het actiecomité van de particuliere lijnbushouders, kan zich niet voorstellen dat de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie tijd zit te verspillen met het installeren van een werkgroep voor de ordening van de transportsector. Hij is van oordeel dat de minister middels het installeren van een werkgroep, oplossingen voor de problemen van de bushouders steeds verder verschuift. Met deze installatie ziet hij de minister het probleem verder politiseren. “De bedoeling is gewoon om de huidige tariefsaanpassing op een tactische wijze op een lange baan te schuiven. De hoognodige prioriteit gaat naar tariefaanpassing. Bushouders willen goed verdienen. Onze verzekering is verdubbeld, onderhoudskosten zijn verdubbeld en subsidies laten zo lang op zich wachten. Tarieven moeten verdubbeld worden. Een stadsrit moet SRD 2,50 worden met behoud van subsidie”, stelt hij. De bushouders willen naar Sahadew-Lal zijn oordeel op 1 mei al een nieuw bustarief hebben.
Als de regering de sector wil ordenen, moet zij volgens Sahadew-Lal de binnenstad ordenen. ‘De rapporten en verslagen liggen daar.’ Hij ziet het zeker niet zitten dat een organisatie als de PLO, die nooit een rapport heeft geschreven of officiële voorstellen heeft gedaan, nu het lot zal bepalen van de ordening binnen de sector. De minister weet volgens hem heel goed wat er gedaan moet worden. Vandaar dat hij het niet ziet zitten dat de bal richting de PLO-voorzitter wordt gespeeld. ‘Bussen wachten te lang in de file, waar passagiers last van ondervinden.’ In de binnenstad adviseert hij tot het overgaan tot betaald parkeren. Het overtollig verkeer moet buiten de stad gehouden worden. Vergunningen moet binnen één dag geregeld kunnen worden (onder andere als het gaat om verlengingen). “De attitude van chauffeurs kan ook worden aangepakt door strenge controles en zware boetes. Het zal de staat niets kosten. Het vergt simpelweg beleid en wetgeving’, stelt Sahadew-Lal.

error: Kopiëren mag niet!