Lijst Changoer klaar voor verjonging en vernieuwing binnen Arya Dewaker

Kandidaat-voorzitter Ravin Changoer en –ondervoorzitter Amrita Bhagwat
Kandidaat-voorzitter Ravin Changoer en –ondervoorzitter Amrita Bhagwat
“Als je een mandir bezoekt in deze tijd, zie je dat bijna geen jongeren meer de diensten bezoeken. Als deze trend zich voortzet, heb je binnen korte tijd geen vereniging van de Arya Dewaker meer.’ Deze mening zijn toegedaan drs. Ravin Changoer en mr. Amrita Bhagwat, respectievelijk kandidaat-voorzitter en –ondervoorzitter bij de bestuursverkiezing van de Arya Dewaker, welke op zondag 26 maart 2017 zal plaatsvinden. ‘Als je jongeren van nu vraagt over wat Phagwa of Divali inhoudt, kunnen ze nauwelijks iets vertellen. Om het voorbestaan van de samaadj (vereniging) te garanderen, moet er iets gedaan worden’, zegt Bhagwat. De jurist vindt dat de samaadj goed uitgedragen moet worden, zodat iets wat de voorouders uit India hebben meegebracht, behouden wordt. Volgens Changoer zullen er speciale jongerenprogramma’s ontwikkeld worden om de jeugd weer naar de mandir te krijgen. ‘Daarom hebben we ook veel jongeren in het bestuur. Jongeren praten en reflecteren zich eerder aan jongeren’, zegt hij.
Daarnaast zal ook de vrouwenbeweging helemaal geactiveerd worden. “De grondlegger van de Arya Samaadj, Maharishi Swami Dayanand, heeft ervoor gekozen dat vrouwen naar voren geschoven moeten worden. Daarom zijn wij ook de eerste waar vrouwen als pandita diensten mogen leiden”, zegt hij. Binnen de lijst Changoer zijn er twee vrouwen die voor hoge functies gaan. Deze zijn de jurist en docent Rechten Amrita Bhagwat voor de functie van ondervoorzitter en kandidaat-notaris mr. Amreeta Baidjoe als secretaris.
Changoer legt uit dat het bij de Arya Dewaker het gaat om een bestuursverkiezing van een religieuze organisatie. ‘Wij gaan niet met vuil smijten bij de campagnevoering. Bij de verkiezingscampagne mag de Arische vereniging geen schade ondervinden. Arya Samaadj moet hoog in het vaandel staan’, geeft hij aan. ‘We willen alle Ariërs in kaart brengen. Er zijn 10.000 Arya’s en rond 2.000 zijn lid. Waar zijn de anderen en waarom zijn ze geen lid. Dat gaan we aanpakken’, zegt hij.
Changoer geeft aan dat de vereniging Arya Dewaker zo groot is dat je deze moet gaan runnen als een bedrijf. “Natuurlijk met de 10 basisprincipes van Swami Dayanand als fundament. Er moeten managers komen die de zaak goed gaan aanpakken. Waar willen we over 5 jaar of 10 jaar staan als Arya Samaadj. Dit moeten we nu al weten. En niet 5 voor 12 komen met een jongerencommissie of een mandir bouwen. Waarom moet je een mandir bouwen, terwijl er geen bezoekers zijn. Werk een aan de opkomst bij de mandirs en daarna ga je mandirs bijbouwen. Ook moeten we onze geloof meer gaan promoten’, zegt de kandidaat-voorzitter, die oud-directeur van het Streekziekenhuis Nickerie is. Daarnaast is Changoer ook voorzitter van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) en van de voetbalvereniging SV Deva Boys en oud-voorzitter van de Surinaamse Troefcallbond.
De kandidatenlijst Changoer bestaat uit de leden Ravin Changoer (voorzitter), Amrita Bhagwat (ondervoorzitter), Amreeta Baidjoe (secretaris), Vishal Nathoeni (penningmeester), Hemraadj Binesrie (2de secretaris), Hans Sharman (2de penningmeester), Newalsingh Dharamsingh (commissaris), Shribhagwatpersad Goeptar (commissaris) en Radjinder Boedhoe (commissaris).

error: Kopiëren mag niet!