Aannemer Aire NV: “Men is moedwillig bezig mij kapot te maken”

Een passage uit de vele opdrachtbevestigingen door de directievoerder
Een passage uit de vele opdrachtbevestigingen door de directievoerder
In een eerder interview met universiteitsbestuursvoorzitter Jack Menke werd gesteld dat de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) in 2013 al een rapport uitbracht, waaruit overduidelijk was dat zaken mis zijn gegaan op de universiteit. “Qua aansprakelijkheid was er financieel veel mis”, stelde Menke. Er is met de Clad gesproken over rapporten over de jaren 2014 en 2015 die nog moeten worden uitgebracht. Het kritieke punt op dit moment is dat de bouwactiviteiten (nieuwbouw van het bestuurskantoor, de parkeerplaats tegenover het gebouw van het Instituut voor Opleiding van Leraren en de uitbreiding van gebouw 16) zijn gestart in 2013. Dit, terwijl pas in 2015 de formele schriftelijke contracten voor de activiteiten in 2013, door het vorig bestuur getekend zijn. Een achteraf schriftelijk getekend contract voor de drie projecten biedt ruimte voor tal van vermoedens.
Een van de aannemers, Aire NV, is niet content met hetgeen door de bestuursvoorzitter werd gesteld. De aannemer wijst erop dat zijn onderneming niet met het bestuur rechtstreeks in contact was. Zijn onderneming was in contact met een speciaal aangewezen directievoering van de projecten. Voor wat het ondertekend contract in 2015 betreft, ziet de aannemer het maar als een formaliteit vanuit richting de universiteit. Daarvoor zijn er op schrift concrete opdrachten aan de aannemer toegekend. “Ondertekening van het contract was maar een formaliteit. Wij hebben dit niet bepaald. Het waren opdrachten verstrekt uit de bouw teamvergaderingen. De notulen zijn allemaal beschikbaar die zijn ook rechtsgeldig”, stelt directeur Roshan Rampertap van Aire NV.
Naar zijn oordeel heeft hij gewoon werkzaamheden uitgevoerd waar hij groenlicht voor kreeg.
Volgens Ramperstap is de schuldenaar moedwillig bezig zijn onderneming kapot te maken. Er is naar zijn informatie al getracht om de aannemingswerkzaamheden aan andere aannemers toe te kennen. Echter zit de universiteit juridisch nog vast. Ook kan Rampertap al zijn op het terrein getransporteerd materiaal niet verwijderen, gezien hij niet tot het terrein wordt toegelaten.
In 2017, toen er beslag werd gelegd, heeft het bestuur Clad gevraagd om in een supersonisch tempo het onderzoek naar de bouwactiviteiten uit te voeren. Clad geeft volgens Menke hoge prioriteit aan het onderzoek.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!