30 politievoertuigen al een maand geparkeerd te Duisburglaan

1Mathoera 30 nieuwe politievoertuigen al een maand geparkeerd te Duisburglaan1Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) vindt het ongehoord dat 30 politievoertuigen langer dan een maand op het hoofdbureau van de politie te Duisburglaan geparkeerd staan, terwijl de criminaliteit steeds extremere vormen aanneemt. Het ministerie van Justitie en Politie heeft volgens de parlementariër geen geld om deze voertuigen te voorzien van striping en zwaailichten. Het ministerie heeft in december via een onderhandse gunning 50 gereviseerde Japanse auto’s aangeschaft voor bestrijding van de criminaliteit. Deze voertuigen werden uit een pot van USD 750.000 aangeschaft, die toen door het ministerie van Financiën was overgemaakt. “Het geld voor de striping en zwaailichten wordt niet beschikbaar gesteld door Financiën, terwijl zoveel geld verspild wordt bij onbelangrijke zaken. Als de Financiënminister 3 keren minder op dienstreis was gegaan, dan zou het geld wel beschikbaar zijn”, zegt de ex-politiecommissaris aan Dagblad Suriname. Mathoera voert aan dat Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos in deze wederom gefaald heeft burgers te beschermen. Zij vindt dat de bewindsvrouw ‘behoorlijk lawaai en bari bari’ moest hebben gemaakt om aandacht van haar meerderen te krijgen. Per voertuig is volgens haar een bedrag van ongeveer SRD 5000 nodig, wat in totaal neerkomt op totaal bedrag van SRD 150.000. “Ik begrijp niet hoe deze mensen werken. Ik heb eergisteren een geval gehad van iemand aan de Kankantriestraat bij wie er is ingebroken en een kluis is weggedragen. Dan komt er na uren een hulpagent die de mensen aangeeft niets aan te raken, omdat de Forensische Opsporing pas in de avonduren langs zal komen om sporen op te nemen. Er zijn zoveel gevallen waar de politie de mensen niet kan beschermen, omdat zij geen vervoermiddelen heeft. Deze voertuigen die langer dan een maand zitten op Duisburglaan konden ingezet worden om de surveillance en preventie op te voeren”, aldus Mathoera.
‘Minister moet presteren, anders mag zij opstappen’
Mathoera vindt het een drogreden van de minister wanneer zij aangeeft dat er niet voldoende financiële middelen zijn voor de politie. De parlementariër benadrukt dat Van Dijk-Silos hard met haar vuist op tafel moet slaan om de nodige financiële middelen beschikbaar te krijgen. “De minister is er voor bescherming van de burgerij. Als je niet in staat bent om bescherming te bieden, moet je die job niet doen. Ze moet dan maar opstappen. Zo simpel is dat”, aldus de politica.
FR

error: Kopiëren mag niet!