Clad start met onderzoek rechtmatigheid bouwprojecten Adekus

CLAD start met onderzoek    rechtmatigheid bouwprojecten AdekusDe Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) heeft op 7 februari 2017 van het huidige bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) het verzoek ontvangen om een onderzoek in te stellen naar de rechtmatigheid van een aantal bouwprojecten van de Adekus. Dit blijkt uit een document waar Dagblad Suriname de hand op heeft kunnen leggen. Het verzoek ging precies een week na de beslaglegging door Aire NV op de terreinen van de Adekus aan de Leysweg, de deur uit. De Clad heeft de opdracht voor onderzoek aanvaard.
Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit wenst duidelijkheid te hebben in de rechtmatigheid van het gunningsproces en de bestedingen die zijn gedaan in het kader van de uitvoering van bouwprojecten op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het gaat hier om het nieuwbouw van het bestuurskantoor, de parkeerplaats tegenover het gebouw van het Instituut voor Opleiding van Leraren en de uitbreiding van gebouw 16. Clad zal met een redelijke mate van zekerheid rapporteren over de bij de opdrachtformulering weergegeven vraagstelling van het opdrachtobject. Clad heeft met de partijen ook een geheimhoudingsorde afgesproken. Het eindrapport is uitsluitend bestemd voor het bestuur van de Adekus en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daar vraagt Clad zelf naar.
De ex-bestuursleden die functioneerden onder voorzitter Rayen Sidin, onder wie de voorgaande contracten zijn aangegaan, zijn middels een schrijven op de hoogte gesteld van deze aanzet. Minister Robert Peneux heeft vorig jaar op 14 januari dit nieuwe bestuur geïnstalleerd en de doorlichting van de gehele structuur van de onderwijsinstelling meegegeven als voornaamste opdracht. “Het eerste wat gedaan moet worden, is een radicale quick scan om de universiteit gezond te maken. Alle contracten en financiën moeten we op de operatietafel leggen”, zei de minister bij de installatie van het nieuwe bestuur. Waarom het uiteindelijk zo lang duurt om de zaak onderzocht te krijgen, gaat critici het verstand te boven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!