Verdachte riskeert 14 jaar celstraf in levensberovingszaak

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Claudia Bruining, heeft donderdag tijdens haar repliek opgemerkt dat het alibi van de verdachte Riaz D. geen ondersteuning vindt. De verdachte had verklaard dat hij uitgeweken was naar Guyana, omdat hij gezocht werd in een oplichtingszaak. Dit blijkt niet waar te zijn. Er werd pas in juni 2009 aangifte tegen hen gedaan. Aan deze verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij het slachtoffer Rudolf Wakidin van het leven heeft beroofd. Op 2 februari 2009 werd het ontzielde lichaam van de 62-jarige Wakidin aangetroffen in een zijstraat van de Kleinestraat te Tourtonne. Volgens de verdachte was hij op die dag beroofd en mishandeld. Volgens de officier is de verklaring van de verdachte niet aannemelijk. De vervolging haalde de verklaring van een zus van de verdachte aan, die aangaf dat Riaz tot 2 keren toe haar had verteld dat hij het slachtoffer had verwond middels een mes. Hij had het slachtoffer nadien in die toestand achtergelaten. Riaz kon niet met zekerheid zeggen of de 62-jarige taxichauffeur Wakidin nog leefde.
Uit de verklaring van de verdachte blijkt dat hij telefonisch in gesprek was toen twee personen in het voertuig van Wakidin stapten. Hij voelde plotseling een slag en verloor daarbij zijn bewustzijn. Hij kwam na ruim 5 uren weer bij. In verband met het onderzoek is een deskundige gehoord. Volgens de deskundige is het onmogelijk dat iemand zo lang bewusteloos kan zijn. Opvallend in deze is dat de verdachte na de daad was uitgeweken naar Guyana.
In deze zaak heeft het OM tegen de verdachte een celstraf van 14 jaar met aftrek geëist.
Uit het relaas van Riaz blijkt dat hij vaker door Wakidin werd gereden. Op die bewuste dag pikte Wakidin nog 2 personen aan de Maagdenstraat. Zij reden gericht de plaats van het delict, alwaar Riaz werd mishandeld en beroofd. De taxichauffeur was achter het stuur voorovergebogen. Toen Raiz hem bewoog, merkte hij dat zijn keel was doorgesneden. Uit vrees had Riaz de plaats verlaten, omdat hij niet in problemen wilde komen met de politie. Riaz belde nadien zijn neef op die hem van daar heeft opgehaald. De neef is gehoord bij de politie. Riaz vertelde aan hem dat hij met iemand zou hebben gevochten in een bar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!