Twee moties aangenomen bij alv

SPB-woordvoerder Revelino Eyk
SPB-woordvoerder Revelino Eyk
Het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft op woensdag 1 maart 2017 een algemene ledenvergadering belegd. Hierbij werd het overleg met de minister van Justitie en Politie en het management team van het KPS op donderdag 02 februari 2017 toegelicht. De alv had als agendapunt ook de sporttest zegt de woordvoerder van de Surinaamse Politiebond, Revelino Eyk.
Het resultaat van het overleg met de minister en het management werd bekendgemaakt aan de leden. Staande de vergadering heeft een lid gevraagd om een agendapunt toe te voegen. Dit betrof de perikelen rond de bevordering van de onderinspecteurs die de inspecteursopleiding met succes hebben afgerond. Dit punt werd toegevoegd. De cursisten van de opleiding zijn ontevreden, omdat alles gebeurt in geheimzinnigheid, dus zaken worden niet uitgevoerd zoals de wettelijke regeling. Alles is voorgeschreven in het reglement van de algemene politie. Daarin is duidelijk aangegeven hoe de rangorde moet worden vastgesteld na het examen. Volgens Eyk heeft de leiding dit waarschijnlijk nagelaten en is er nog wat onduidelijkheid daarover. De bond heeft begrepen dat de raadsvoorstellen inmiddels zijn weggestuurd naar de president voor ondertekening, terwijl er nog heel wat onduidelijkheden zijn. De officiële uitslag van deze groep was op 6 oktober 2016. Er is op dinsdag 28 februari 2016 een bericht gestuurd met als inhoud dat de officiële uitslag op woensdag 1 maart 2017 zou worden bekend gemaakt in de Politieacademie. Volgens Eyk zijn er heel wat onduidelijkheden. Er zijn cursisten die niet zijn bevorderd vanwege een tuchtstraf. De motie werd aangenomen waarbij het bestuur werd opgedragen om bij de korpsleiding opheldering te vragen in deze kwestie en over zaken met betrekking tot de bevordering zoals vermeld in de wettelijke regeling van het reglement van de algemene politie.
Sporttest op te heffen
De tweede motie ging over de sporttest. De bond heeft een 12 leden tellend protocol voorgelegd aan de leden. De bond vindt dat de sporttest onrechtvaardig en onrechtmatig is. Er is geen wettelijke basis om die sporttest als bevorderingsvereiste te stellen. De alv heeft de motie aangenomen om de sporttest op te heffen, omdat de test geen wettelijke basis heeft.

error: Kopiëren mag niet!