Suraj Sahadew-Lal: ‘Coöperatieve houding zal er niet meer zijn’

De bushouders verbonden aan het Actiecomité van Particuliere Lijnbushouders zijn het wachten al beu. Het is bekend dat hun vertegenwoordiger (Particuliere Lijnbusorganisatie: PLO) onlangs een onderhoud heeft gehad met de minister van Openbare Werken en Transport. Echter stelt trekker Suraj Sahadew-Lal van het Actiecomité dat de bushouders, ondanks de verstreken tijd, tot nog toe geen rapportage hebben ontvangen van de PLO. “Vorige week is de onderhandeling geweest. Bushouders zijn nog niet geïnformeerd over zaken die hun belang aangaan”, stelt Sahadewlal.
Informeel vernemen de bushouders dat zij verdeeld over de subsidies en de tarieven een verhoging van in totaal 50 cent zullen krijgen. Hier zullen de bushouders volgens Sahadew-Lala niet mee instemmen. Het comité heeft al eerder een bedrag van SRD 4 genoemd voor haar basistarief.
“Gelden voor zon- en feestdagen moeten ook gestort worden, aangezien de overheid ons daar niet voor betaalt. Voor zondagen en feestdagen zullen wij anders andere tarieven hanteren. De minister moet de oproep serieus nemen, want een coöperatieve houding zal er niet meer zijn”, stelt Sahadew-Lal. De tarieven moeten naar zijn oordeel marktconform worden opgetrokken of de subsidie moet met 200% worden verhoogd. “De coöperatieve houding die getoond is, zal volgens de bushouder aan een kant worden gezet als de regering denkt grappen te kunnen maken.”

error: Kopiëren mag niet!