Opleiding voor groepsleidster heeft 100% geslaagden

groep1
groep2De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft aan ruim 32 crècheleidsters het diploma uitgereikt. Na 24 jaar heeft de stichting in samenwerking met de Dienst Opleiding en Vorming weer een opleiding verzorgd. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvolkshuisvesting (Sozavo) heeft zich als missie gesteld het scheppen en herscheppen van condities om sociale zekerheden te garanderen om bestaansgaranties te bieden voor sociaal zwakkeren en andere kwetsbare groepen. Volgens minister Cristien Polak biedt het stichtingsbeheer en de exploitatie adequate opvang voor kinderen in de leeftijdscategorie 0-6 jaar. “Om deze dienstverlening uit te voeren, was het meer dan noodzakelijk deze opleiding te verzorgen. Er zal ook gewerkt moeten worden aan de fysieke omstandigheden van de crèches en opvanginstellingen”, aldus de minister.
Ondanks enkele sociale calamiteiten hebben alle 32 studenten de eindstreep gehaald. De opleiding heeft dus 100% geslaagden. Opleidingscoördinator Angela Salmo geeft aan dat de opleiding gedurende 8 maanden verzorgd is met 10 vakken. Volgens de coördinator zijn er reeds duidelijke veranderingen merkbaar in de 10 crèches en 2 peuterscholen. “We hebben gemerkt dat de mensen beter hebben leren luisteren, meer communiceren met elkaar, ze zien de rol en het belang van de ECD-standaarden en de Wet Opvanginstellingen. Echter is er aandacht gevraagd voor een verbeterde taakverdeling binnen de crèches en controle op de werktijden van de medewerkers, verzuim en de medische keuring. Verder moet een mogelijkheid gecreëerd worden een badkamer te installeren, waar kinderen opgefrist of zo nodig gebaad kunnen worden. Gezondere en hygiënische voedsel aan de kinderen en invoering van intervisie- en supervisiemomenten zijn ook belangrijk.
De groep van 32 geslaagden bestaat uit crècheleidsters, die reeds over die voorkennis beschikten. Volgens de voorzitter van het bestuur, Anushka Gopalrai, hebben zij slechts nieuwe tools meegekregen. “Als we kijken naar de ECD-standaarden moet men up tot date zijn, omdat we in een wereld vertoeven die steeds aan verandering onderhevig is. Ondanks het feit dat de wereld steeds geavanceerder wordt, speelt de menselijke factor nog steeds een belangrijke rol. Wanneer wij mensen onze verantwoordelijkheid niet kennen, kan het ook niet geïmplementeerd worden.” De bestgeslaagde is Nancy Kortstam, die 5 negens gehaald heeft en in totaal 88.4 punten vergaarde. (foto: Ricky Bahadoersingh)

error: Kopiëren mag niet!