Rechter spreekt verdachte vrij in moordzaak

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft op de strafzitting van maandag de moordverdachte Reuel S. van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Tegen deze verdachte had officier van justitie Astrid Niamat een celstraf geëist van 15 jaar met aftrek. Zij achtte moord op de 54-jarige Dhanwatie Boedhram wettig en overtuigend bewezen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de vervolging dat zij nog niet weet of zij in deze zaak in hoger beroep zal gaan.
De raadsman haalde in zijn pleidooi aan dat er mogelijk andere verdachten betrokken zijn bij de levensberoving. De hamer waarmee de vrouw moet zijn doodgeslagen, is nimmer onderzocht. Volgens de bevinding van de verdediging moet ene S. de vrouw om het leven hebben gebracht. Het slachtoffer is in de nacht van 3 op 4 november 2015 om het leven gebracht. Er zijn getuigen gehoord op de zitting, echter is uit hun verklaringen onvoldoende naar voren gekomen dat Reuel de moordenaar is. De getuige Andy heeft verklaard dat hij op die bewuste avond tussen 9.00 uur en 10.00 uur een kip had gebracht voor het slachtoffer. Zij gaf hem te kennen dat zij Reuel zou bellen om de kip te slachten. In de verklaring van Andy heeft de rechter geen enkele ondersteuning kunnen vinden voor het strafbare feit. Om de verklaring van Andy te toetsten, werd de telefoon van de man en van het slachtoffer uitgelezen. Uit dat onderzoek is niet gebleken dat er gesprekken zijn gevoerd op het nummer van de verdachte. De ernstige bezwaren kwamen door deze bevindingen weg te vallen. Uit het psychiatrisch rapport blijkt dat de verdachte een ziekelijke angst heeft. Op basis van deze bevindingen kwam de rechter tot het eindoordeel om de verdachte vrij te spreken van de gehele tenlastelegging. Reuel was eerder gedurende het strafproces in vrijheid gesteld. Hij was op elke behandeling van zijn strafzaak aanwezig. Na de uitspraak liep hij stilletjes de zaal uit.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!