Pedofiel krijgt 9 jaar voor misbruik 4 nichtjes

De 31-jarige Lloyd Dawoot moet een celstraf van 9 jaar uitzitten voor seksueel misbruik van 4 minderjarige meisjes. Deze verdachte werd in september 2015 aangehouden op verdenking van seksueel misbruik. De meisjes waren toen 7, 8, 12 en 13 jaar oud. Bij een van de slachtoffers heeft de verdachte alleen haar borsten aangeraakt. De verdachte heeft 2 kinderen verkracht in het Tweede Kanton. Voor deze bewezen feiten veroordeelde de rechter Dawoot tot een gevangenisstraf van 4 jaar. In het Derde Kanton kwam de rechter tot het oordeel dat de verdachte 3 van de kinderen misbruikt heeft. Daar heeft hij zich schuldig gemaakt aan ontucht. Hiervoor legde de rechter Dawoot een celstraf op van 5 jaar met aftrek. Dawoot moet in totaal een gevangenisstraf van 9 jaar uitzitten. In deze zaak had het Openbaar Ministerie in beide kantons samen 8 jaar met aftrek geëist. De magistraat achtte de gepleegde feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij haalde het bewijs uit de verklaringen van de slachtoffers en de bekentenis van de verdachte. Ook werd het geneeskundig rapport als ondersteuning gebruikt. De verdachte heeft op geen enkel moment spijt betuigd. De rechter achtte een hogere straf dan geëist passend en geboden. Dawoot blijft 9 jaren in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!