Cliffton Koorndijk: “Frits was een heel hulpvaardige persoon”

Oud-DNA-lid Frits Moesafirhoeisen
Oud-DNA-lid Frits Moesafirhoeisen
“Een heel hulpvaardige persoon, een harde werker en bovenal een heel eerlijk mens.” Deze zijn de eigenschappen die oud-DNA-lid Frits Moesafirhoeisen nalaat voor zijn vrienden en dierbaren. Afgelopen zaterdag is Moesafirhoesein op 58-jarige leeftijd in het ziekenhuis heengegaan. De volgende dag, zondag, is hij begraven op de begraafplaats van de Surinaamse Moesliem Associatie aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. Koorndijk slaakt een zucht, wanneer hij Dagblad Suriname te woord staat. “Hij was een goed mens”, aldus Koorndijk.
Moesafirhoesein is zijn carrière op heel jonge leeftijd begonnen binnen het onderwijs. Als leerkracht van de basisschool heeft hij leerlingen van diverse scholen onderwezen in verschillende districten. Ondertussen studeerde hij verder en behaalde zijn diploma’s om als schoolleiding te functioneren. In de jaren ’90 heeft hij als schoolhoofd gediend van O.S. Calcutta. Daarna werd hij overgeplaatst naar de O.S. Sidoredjo. Voordat Moesafirhoesein naar Saramacca kwam, had hij zijn krachten binnen het onderwijs gegeven in andere districten. Voor zijn aanstelling tot DNA-kandidaat van de NDP fungeerde Moesafirhoesein als voj-inspecteur te Saramacca. Bij de verkiezingen in 2010 werd hij als DNA-kandidaat van de NDP gekozen. Tot 2015 functioneerde Moesafirhoesein als NDP-parlementariër.
Moesafirhoesein hechtte altijd veel waarde aan het moslimgeloof. Hij is ook een keer naar bedevaart geweest te Mekka. Helaas ging het niet de goede kant op met zijn gezondheid. De afgelopen jaren moest hij een aantal keren per week gedialyseerd worden. Na het heengaan van Badrisein Sital had Dagblad Suriname nog gesproken met Moesafirhoesein. Dit vond plaats op 13 februari. “Meneer Sital heeft mij geleerd om van mijn land te houden”, vertelde hij op die dag. Twee weken verder en ook Moesafirhoesein is ons komen te ontvallen. Dagblad Suriname condoleert de familie en nabestaanden van Moesafirhoesein.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!