Bouterse: “Met onwillige honden is het moeilijk hazen vangen”

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
President Desi Bouterse sprak in de ochtend van 25 februari 2017 bij het Monument van de Revolutie in het kader van de 37ste herdenking van de staatsgreep van 25 februari 1980. Hij stond stil bij enkele markante zaken. Twee daarvan waren de gedachtegang rond verzoening en waarheidsvinding en het heengaan van commandant Badresein Sital, die voorzitter was van de Nationale Militaire Raad na de overname in 1980. Zoals gewend, weerhield Bouterse zich niet van het lossen van schoten richting zijn ‘tegenstanders’. “Met onwillige honden is het moeilijk hazen vangen.” Hij refereerde met dit gezegde aan vakbondsleider Wilgo Valies, die naar zijn oordeel haast in alle gevallen onwillig overkomt.
De president merkte ook op dat Surinamers elkaar moeten ondersteunen. Toch zijn er mensen die steun gaan zoeken in Den Haag, bij de kolonisator die mensen tot slaaf heeft gemaakt en contractarbeiders enorm veel leed heeft bezorgd. Bouterse zei dat leiders van het land beter gewaardeerd moeten worden.
Land in goede handen
Ook de NDP-toppers Andre Misiekaba en Jennifer Simons kwamen aan het woord. Misiekaba stelde dat het land op dit moment in goede handen is. Op Bouterse deed hij het beroep om nog harder te trekken aan zijn idealen. Indien dit moet betekenen dat er koppen moeten rollen, moet dat naar zijn oordeel maar gebeuren. Geerlings-Simons legde de nadruk op het gedachtegoed van de revolutie dat nog recht overeind staat, maar nog niet volledig tot wasdom is gekomen. Het gaat volgens Simons om nationalisme, natievorming en productie.

error: Kopiëren mag niet!