Suridocs wil collectieve medische spaarpot

De Stichting Suridocs gaat een fonds oprichten dat projecten waar de organisatie bij betrokken is, moet ondersteunen. Om de transparantie te waarborgen, zullen de inkomsten en uitgaven frequent gepubliceerd worden via de lokale media. De namen van donateurs aan de stichting zullen met hun toestemming ook gepubliceerd worden. Inkomsten moeten ook komen uit de verkoop van Suridocs-Apura zorgpassen. Hierdoor krijgen de bezitters bepaalde extra service met betrekking tot de medische dienstverlening zoals kosteloze ambulancezorg. Voor de voorwaarden verwijst de stichting naar www.apura.org.
De projecten die zij ondersteunen, moeten transparant zijn, als doel hebben om de toegankelijkheid van de medische zorg te behouden of te vergroten, een patiëntvriendelijk karakter hebben en de kwaliteit van de zorg in het vizier houden. Hiervoor werkt de stichting samen met huisartsen en medische specialisten in Suriname.
Met diverse andere stichtingen probeert de stichting nu de ambulancezorg te ondersteunen. Samen met Stichting Suraems zou de ambulancedienst uitgebreid moeten worden. Middels crowdfunding met Apura Networks heeft de stichting gepoogd voldoende financiële middelen op te halen voor de medische projecten. Desondanks gaat de stichting binnen het beschikbaar budget proberen zoveel mogelijk projecten te lanceren met behulp van dit fonds.

error: Kopiëren mag niet!