Republic Bank lanceert programma ‘Power to make a difference’

Republic Bank lanceert haar Power    to make a difference programmaGisteren was de lancering van het programma ‘Power to make a difference’ van de Republic Bank (RB) in het Marriott Hotel. Gloria Anthony, directeur van RB, gaf aan dat dit programma eerder dit jaar gelanceerd is, waarbij bepaalde mensen onzeker waren over het doel van dit project. “Ons project omvatte de renovatie van de kindervleugel van het Diakonessenhuis in Paramaribo. Dit project is een doorslaand succes geworden.” Dit project kan volgens de RB-directeur gezien worden als de hoop belichaamd in de macht om een verschil te maken. Dit is simpelweg geld investeren in de waardevolle sociale projecten. Groepen waarmee de bank samenwerkt, zijn de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), die pleiten voor de rechten en privileges van de slechtzienden door mensen van 10 tot 60 jaar te helpen met gespecialiseerde Braille ICT-klassen. Stichting Postacademisch Onderwijs voor de Geneeskunde in Suriname (Spaogs), die met haar zorgprogramma zo 6000 jongeren in de leeftijdsklasse van 9-12 en hun ouders wil bereiken om een gezonde levensstijl te bevorderen, en de Sport Vereniging Neptunes Suriname met hun programma die zwemlessen zal verzorgen aan jongeren variërend van 6 tot 10 jaar en Stichting Biblionef Suriname die boeken en informatieve lectuur aan jongeren wil bieden van 3 tot 18 jaar.
“Het bevorderen van sterke partnerschappen is wat ons drijft. Het werken met groepen zoals de vier groepen zorgt voor een succesvolle samenleving, waarbij we ons richten op de rol die we spelen om een toekomst te creëren waarop we trots op kunnen zijn. Ons vermogen om een verschilprogramma te maken is het belangrijkste mechanisme, waardoor we dit doel bereiken. Wij richten ons op 3 specifieke gebieden namelijk de ontwikkeling van jongeren door middel van onderwijs, sport en kunst, armoedebestrijding en opleidingen voor kansarme jongeren en het helpen van mensen met een beperking”, aldus Anthony. Er is ongeveer USD 3 miljoen in dit programma geïnvesteerd. Dit programma is ook in de landen opgezet en uitgevoerd waar Republic Bank gevestigd is, namelijk Grenada, Guyana, Suriname en Barbados waarbij de focus eveneens gelegd is op de ontwikkeling van de jeugd, armoedebestrijding en bescherming van het milieu.
Renate Telting – Franker, voorzitter van de Vereniging Neptunes, geeft aan bij de indiening van een project gemeend te hebben kinderen te bereiken die minder gefortuneerd zijn en hen te introduceren aan een zwemsport. Dit project is goedgekeurd. Voor het project zijn enkele scholen geïdentificeerd en voert men momenteel gesprekken met de schooldirecteuren. Er zal een selectie gemaakt worden op 2 scholen. De organisatie zal kijken hoe dit project zodanig uit te voeren om zoveel mogelijk kinderen te faciliteren. Het project is vervolgens goedgekeurd voor SRD 262.500. “De power to make a difference program geeft kleine organisaties als de onze de kans om grote dingen te bereiken, dus gaan we ervoor”, aldus Telting.

error: Kopiëren mag niet!