Reeds 2048 bekeuringen voor 2017

De afdeling Verkeer Handhavingsteam (VHT) heeft in de maand januari op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Tijdens de controlewerkzaamheden hebben de wetsdienaren op de verschillende overtredingen gelet en werden de documenten van de voertuigen gecontroleerd. Ook werd nagegaan als de autobestuurders in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Er zijn in totaal 2048 bekeuringen ingesteld, waarbij er 1321 snelrecht processen-verbaal zijn opgemaakt. Er zijn 218 bromfietsers bekeurd voor het niet ter herkeuring aanbieden of het niet verzekeren van hun voertuig, alsook het rijden zonder kentekenplaten en het niet kunnen tonen van het registratiebewijs.
Er zijn ook snelheidscontroles uitgevoerd, waarbij er gelet is op de overschrijding van de maximumsnelheid op verschillende actiepunten. In totaal zijn er 565 bestuurders proces-verbaal aangezegd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Uit deze groep zijn er 68 rijbewijzen ingevorderd van hardrijders, die twee maal de toegestane maximumsnelheid hebben overschreden.
Zo zijn 523 bestuurders en bijrijders proces-verbaal aangezegd voor het rijden zonder de autogordel en zijn 46 autobestuurders beboet voor het handmatig gebruiken van hun mobiele telefoon in het verkeer. Een bestuurder heeft kans gezien deel te nemen aan het verkeer, terwijl het rijbewijs is ingevorderd bij een andere bekeuring. Ook bleken 142 bestuurders niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
De controlewerkzaamheden over de maand februari zijn reeds aangevangen door deze afdeling. De politie doet een beroep op automobilisten te letten op de wettelijke voorschriften die gelden voor hen die aan het verkeer deelnemen. Ook wordt er een beroep gedaan op elke bestuurder de documenten van het voertuig te controleren alvorens ermee op de openbare weg te komen.

error: Kopiëren mag niet!