Dak- en thuislozen ruimen Latour op

1 Pilot project opruiming Latour (1)Op woensdag vond de start van het pilotproject ‘Opruiming Latour’ plaats. Dit project is een initiatief van het Bureau voor Dak- en Thuislozen (BDT) Latour in samenwerking met buurtorganisatie Stibula en andere belanghebbende organisaties en bedrijven, zoals Fernandes, Uitvoerend Bureau van de Nar (UBN), de bestuursdienst en het Meldpunt Kinderbescherming Latour. Het thema voor dit project is ‘Latour network community group for health’.
De bedoeling van dit project is dat de permanente daklozen en de zelfmelders van BDT Latour vanaf vandaag gedurende een periode van drie maanden het resort Latour en omgeving zullen schoonmaken. Deze werkzaamheden zullen onder begeleiding van de politie en medewerkers van BDT plaatsvinden. “De overheid en andere organisaties investeren in de daklozen, dus hebben wij gemeend om de samenleving iets terug te geven. We willen de samenleving laten zien dat de dakloze mannen ondanks hun situatie ook wat terug kunnen doen voor de gemeenschap”, zegt locatiemanager Claudia Cotin. “Ik hoop dat de gemeenschap de nodige medewerking zal verlenen aan deze groep mannen om het project succesvol te laten verlopen.
Directeur Reza Doekie van BDT gaf aan blij te zijn dat alle actoren een steentje bijdragen aan het project. “Ik ben blij dat de bewoners terug kunnen geven door Latour en omgeving te helpen schoonmaken.” Ook de buurman van BDT, de heer Botse, deelde zijn ervaring met de aanwezigen. “Toen ik hoorde dat BDT hier kwam, was ik boos maar ik zag al gauw het nut van dit bureau in. Ik geloof dat dit project zal slagen. Ik kijk er positief tegen aan. Wanneer er goede dingen gebeuren, moeten wij het ook aangeven”, gaf buurman Botse te kennen. Bij de start van dit project waren vertegenwoordigers van de verschillende organisaties en bedrijven aanwezig. Na afsluiting van dit project zal er een evaluatierapport met de resultaten worden opgemaakt.

error: Kopiëren mag niet!