Basisgoederen worden goedkoper tot 31 december 2017

Het ministerie van Handel en Industrie heeft bij beschikking van het ministerie van Financiën van 23 januari 2017 uiteindelijk de mogelijkheid om voor een pakket van basisgoederen volledige vrijstelling van invoerrechten en omzetbelasting en reductie tot SRD 10 voor statistiekrecht door te voeren. In het kader van het garanderen van de beschikbaarheid van basisgoederen tegen verlaagde prijzen, heeft het Ministerie een bepaald pakket basisgoederen samengesteld waarvan de maximale consumentenprijzen gepubliceerd zullen worden, te weten:
No. Producten

1. Aardappelen
2. Babyvoeding in blik
3. Badzeep in blok
4. Bruine bonen
5. Erwten (groene en gele)
6. Kindervoeding van granen
7. Kippenworstjes
8. Knoflook
9. Lucifers
10. Maandverband en tampons
11. Sardien (tomaten en olie)
12. Spijsolie
13. Uien
14. Wegwerpluier (baby’s en volwassenen)
15. Zout
Het ministerie hoopt hiermee verlichting te brengen in de kosten van basisgoederen.
Deze regeling duurt tot 31 december 2017.

error: Kopiëren mag niet!