Wilgo Valies: “Valies is niet interessant”

Dag 14 van de acties van leerkrachten vond normaal voortgang. Dagblad Suriname vroeg, nadat Wilgo Valies tot de leerkrachten had gesproken, de vakbondsman over het belang van deze actie.
Hem werd gevraagd in hoeverre er geen eigen belang speelt rond deze staking. Zeker gezien er tegenstand komt vanuit verschillende hoeken en soortgelijke accusaties worden geuit.
“Het gaat om de leraren. Valies is niet interessant”, stelt voorzitter.
Naar zijn oordeel worden er onnodig zaken in de ether gegooid om verwarring en afleiding te creëren. “Ik heb in de afgelopen periode keihard gewerkt voor deze organisatie. Voor BvL werk ik al een hele tijd. Als ik moet kijken naar hoeveel voordeel dat mij heeft opgeleverd, dan is dat heel weinig. Als jij je committeert aan een bepaalde job, dan moet je dat doen. Als er problemen zijn dan doe je dat niet. Niet dat je er voordelen aan moet overhouden”, stelt Valies.
Valies gaf tijdens zijn toespraak aan de leerkrachten gisteren ook aan dat er veel draagvlak is vanuit de Surinaamse samenleving voor het doel waar de leerkrachten naar streven. Ook van de Algemene Onderwijzersbond (Nederland) is er onlangs een solidariteitsverklaring ontvangen. Die zal volgens Valies in elk opzicht ondersteunen. Ook het financiële is niet uitgesloten.
De acties waren elke dag druk bezocht. Op sommige dagen wat meer en op sommige dagen wat minder, echter wat tijdens de acties wel opvalt (door de 14 dagen heen) is dat een groot deel van de leerkrachten na het tekenen van de presentielijsten de actieterreinen verlaten. Dat gebeurde zowel bij Mata Gauri, als bij Unique. Waar de leerkrachten precies naar toe gaan is niet duidelijk, en misschien ook niet van belang. Het blijkt wel dat deze groep ‘stakende’ leerkrachten het actieparool niet volgen. Enkele leerkrachten hebben daarover ook geklaagd en vinden het geen gezonde zaak. Vooral wanneer de positieve resultaten van actievoeren ook voor de weglopers zullen gelden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!