Sahadew-Lal stelt bustarief van SRD 4 met behoud van subsidie voor

Sinds het aantreden van de regering Bouterse zijn er onzekerheden op de valutamarkt. Dit werkt vervolgens door op de brandstoftarieven en op het inkomen van buschauffeurs. Deze groep ondernemers vraagt al jaar en dag de aandacht voor een betere positie qua inkomen. De tarieven die op dit moment worden gehanteerd voor passagiers, zijn heel ver beneden de kostprijs. De brandstofcompensatie die de bushouders op dit moment ontvangen, is ook achterhaald.
Suraj Sahadew-Lall van het Actiecomité van Particuliere Bushouders ziet het niet zitten met de huidige tarieven en eist van de regering dat er spoed wordt gezet achter het aanpassen van de tarieven. “Wat is SRD 1,50 nu? Je kunt niet eens een fles water mee kopen, dit terwijl wij dagelijks mensen van huis naar werk en werk naar huis vervoeren”, uit Sahadew-Lall.
Het comité stelt een tarief van SRD 4 voor, met behoud van brandstofcompensatie. Indien de overheid ervoor kiest om de brandstofcompensatie van SRD 2.25 los te laten, zal het tarief veel hoger komen te staan. De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) die al geruime tijd ook op zoek is naar een aanpassing, heeft vooralsnog geen enkel tariefvoorstel gedaan aan de regering. Dit, ondanks er afspraken gemaakt zijn voor het indienen van een voorstel. Volgens Sahadew-Lall, dient PLO als erkende moederorganisatie het werk zo spoedig als mogelijk uit te voeren. De boodschap aan de regering is om paal en perk te stellen. Indien de bushouders niet aan bod komen, zullen zij zich, zoals Sahadew-Lall stelt, ook aanmelden bij de stakende leerkrachten om een zwaarder druk te leggen op de regering.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!