Sharisma Sardjoe wil zich inzetten voor de jongeren van Commewijne

Sharisma Sardjoe wil zich inzetten voor de jongeren van Commewijne 1Op 8 februari 2017 vindt wederom de verkiezing van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) plaats. Om de drie jaren krijgen jongeren de gelegenheid om nieuwe jeugdparlementariërs te kiezen. Het valt niet te ontkennen dat het NJP vanaf zijn oprichting op 20 november 1999 geen noemenswaardige zaken tot stand heeft kunnen brengen. Desalniettemin wil Sharisma Sardjoe deze opvatting, die sterk onder de jongeren heerst, doorbreken. De ambitieuze 20-jarige kandidaat is niet alleen student van het Miranda Luceum, maar ook presentatrice van de Surinaamse Straatcode Loterij. Zij heeft zich ten doel gesteld om de noden van vooral de jongeren van het district Commewijne aan te pakken. Het is niet gemakkelijk om een kandidatuur te verwerven, vertelt Sardjoe. De regels en procedures zijn nogal enerverend. “Zo zijn er veel stukken die notarieel in orde gemaakt moeten worden.” Daarnaast moeten er jongeren gemobiliseerd worden om het vereiste aantal ondersteuners binnen te kunnen halen. “Dit is ook een heel proces.” Uiteindelijk is het Sardjoe wel gelukt om kandidaat te worden. Hiermee tracht zij om de ‘stem’ van de jongeren van haar district te worden. “Ik heb gemerkt dat er veel maatschappelijke problemen zijn. Dit wil ik dan samen met bevoegde instanties heel graag oplossen.” Een knelpunt is onder andere de hangjongerenproblematiek, waaruit vele andere knelpunten voortvloeien, zoals drugsgebruik en criminaliteit. Daarnaast is schoolvervoer, vooral voor de basis- en muloscholen, een grote issue in Commewijne, gaf Sardjoe te kennen. Ook het vraagstuk met betrekking tot drop-outs wenst Sardjoe aan te pakken. In dit kader wenst de jonge kandidaat te pleiten voor betere educatie- en sportmogelijkheden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!