18-jarige aangehouden voor afpersing

De politie van het ressort Munder heeft de 18-jarige Rogenso J. op zaterdag 21 januari aangehouden voor afpersing. In de maand oktober werd ene Brendon door een groep jongens aangevallen bij een bushuisje dat voor een school is geplaatst. Rogenso die het geval zag, schoot Brendon te hulp. Sedert die dag eist Rogenso geld van Brendon voor de hulp die hij had geboden. Overal waar Rogenso Brendon tegenkwam, pakte hij geld van hem af door in zijn broekzakken te gaan of in zijn schooltas. Brendon kon deze handeling niet meer verdragen en deed aangifte bij de politie. Aangezien hij de naam van de verdachte niet kende, kon hij slechts een beschrijving geven. Hij begreep dat Rogenso in het ressort Munder woonachtig was, aangezien zij met dezelfde bus naar huis gaan. Met de politie had Brendon een afspraak gemaakt dat hij gelijk zou bellen zodra hij Rogenso, die hij nog niet bij naam kende, zou zien.
Op 9 januari stond Brendon bij de bushalte te wachten op de bus om naar school te gaan toen hij Rogenso zag aankomen. Rogenso pakte de tas van Brendon af, ging erin en nam zijn mobiele telefoon weg met de mededeling dat hij hem SRD 200 moest geven voor het feit dat hij hem had geholpen toen jongens hem wilden aanvallen. Brendon deed wederom aangifte bij de politie. Hij was inmiddels achter de naam van de verdachte gekomen en gaf dat door aan de politie.

error: Kopiëren mag niet!