Nationaal Jeugdparlement spant rechtszaak aan tegen BvL/ALS en regering

NJPHet Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft met medeweten van de regering, met name de ministeries van Sport en Jeugdzaken en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en andere relevatie instituten, organisaties, commissies en adviseurs besloten om de Bond van Leraren, de Alliantie van Leerkrachten in Suriname voor de rechter te dagen vanwege de onderwijsactie die de rechten van het kind schaadt. Voorts zullen de Verenigde Naties, de International Labour Organization en de landenorganisatie Caricom geïnformeerd worden over de schending van de rechten van het kind in Suriname. Inmiddels is een advocaat in de arm genomen om de zaak in goede banen te leiden.
Fase van dialoog is voorbij
Het NJP heeft zich in het achter ons liggende weekeinde over de materie beraden. Na omstandig over het onderwijsdilemma te zijn geïnformeerd door onder andere de presidentiele commissie voor onderwijs en minister Peneux, werd besloten spijkers met koppen te slaan. De fase van dialoog wordt afgesloten en zal tot concrete acties worden overgegaan.
Rechten van het kind met beide benen vertrapt
Tijdens belegde persconferentie hebben het NJP, de onlangs opgerichte Landelijke Studentenbond (LSB) en het Studentenplatform (SP), zich een collectief noemende enkele mededelingen gedaan. Men is ontstemd over de acties van de BvL en ALS. Het NJP, bij monde van voorzitter Prya Sital, en bestuurslid Conrad Acton en Dwight Prade gaven te kennen dat het collectief het proces van een kort geding in gang heeft gezet, omdat niet met lede ogen kan worden toegezien hoe de rechten van het kind met ‘beide benen’ vertrapt worden.
Samenwerkende studentenbesturen
Er wordt niet samengewerkt met de Samenwerkende Studentenbesturen, omdat zij politiek gekleurd is, werd door secretaris-generaal Ezechiël Lens van de Landelijke Studentenbond aangegeven tijdens de gezamenlijke persconferentie van het NJP, de LSB en de SP.
HD

error: Kopiëren mag niet!