Studentenbesturen nog niet geïnteresseerd in samenwerking met Scholierenplatform

De Samenwerkende Studentenbesturen (SSB) hebben afgelopen zaterdag een bijeenkomst gehad. Daar is er concreet geconcludeerd dat de studenten het wachten al zat zijn. Indien zaken het afgelopen weekend nog niet opgelost zouden zijn tussen regering en de BvL, zouden de studenten vandaag op straat te zien zijn. Er is in het weekend massaal via social media opgeroepen om vandaag te verzamelen. De studenten zullen lopen naar het parlementsgebouw. “Dat kan alleen veranderen als beide partijen met een positief resultaat uit de bus komen. Dan gaan wij niet op straat”, stelt groepstrekker Jair Kross.
De SSB is volgens Kross aan de andere kant ook teleurgesteld in de behandeling die zij krijgt van de autoriteiten. Afgelopen vrijdag heeft de regering het Landelijke Studenten en Scholierenplatform, de Landelijke Studentenbond en het Jeugdparlement geïnformeerd over het herwaarderingsprogramma van de overheid voor de leerkrachten. Dit, terwijl SSB er geen partij van uitmaakte.
“Het studentenplatform is een organisatie in oprichting, terwijl de SSB een samenwerking is van bestaande studentenbesturen. Het feit dat wij bestaande studentenbesturen zijn die verbonden zijn aan scholen, betekent dat de officiële vertegenwoordiging van de studenten hier is. Men kon tenminste een vertegenwoordiging van ons hebben uitgenodigd. Waarschijnlijk heeft de overheid meer behoefte aan het informeren van een platform in oprichting en zonder leden”, stelt Kross.
Dit laatste standpunt met betrekking tot het ledenbestand van het platform is in beginsel eerder ook bevestigd door het platform. Via social media is er op vrijdag 20 januari een oproep gedaan aan alle studentebesturen om zich aan te sluiten bij het platform.
“Dit weekend start het Landelijke Scholierenplatform met zijn gespreksronde. De verschillende schoolbesturen zullen geïnformeerd worden en er zal naar hen worden geluisterd. Dit, om te komen tot vaste vorm van onze organisatie, het begeleiden van deze besturen, en waar er nog geen schoolbestuur is dit te helpen opzetten. Pas als je structuur heb, kan je eisen stellen. Wij roepen hierbij de andere schoolbesturen op om zich op te geven en aan te sluiten om serieus onze belangen veilig te stellen”, luidde de oproep van het platform op Facebook.
SSB heeft volgens Kross inmiddels enkele niet officiële gesprekken gehad met personen verbonden aan het platform. Uit de verklaring blijkt dat SSB vooralsnog niet geïnteresseerd is in een samenwerking met het platform. Het platform zou het op straat gaan, niet ondersteunen. “Wij hebben onze actieplannen al. Onze methode verschilt ook. Wij kunnen samen zitten om over samenwerking te praten wanneer zaken genormaliseerd zijn. Voor nu verschillen wij hemelsbreed qua plan van aanpak”, stelt Kross.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!