Dienst Openbaar Vervoer actiever in het veld

Dagblad Suriname kreeg de afgelopen dagen heel wat positieve reacties van busvergunninghouders over het werk van de afdeling Dienst Openbaar Vervoer van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Het blijkt in het veld dat de dienst actiever is qua controle op vergunninghouders en niet-vergunninghouders. Volgens diensthoofd Ramon Bourne is inderdaad de controle in het veld opgevoerd. Bourne geeft aan dat zijn dienst constant in communicatie is met de contactmannen in het veld. De trajecten met de meeste bussen worden het zwaarst gecontroleerd. Bourne geeft ook direct mee dat er nu een hechtere samenwerking is tussen zijn dienst en de politie.
Het rijden zonder een vergunning is een economisch delict. TCT zelf komt niet in actie bij constatering van een niet-vergunninghouder in het veld. Het enige wat de dienst moet doen, is de politie over het vermoeden op de hoogte stellen. De politie dient uiteindelijk in actie te treden en de wet te handhaven. “Wij kunnen alleen in bussen gaan waarvoor er een vergunning van TCT is verstrekt. Over andere bussen kunnen wij niet spreken. Daar komt de politie in”, stelt Bourne.
Aan de andere kant blijkt ook dat vergunninghouders die zonder hun vergunning op straat gaan, worden aangepakt. Volgens Bourne is in de vergunningsvoorwaarden duidelijk opgenomen dat de vergunninghouder zijn vergunning dient te kunnen overleggen. Hij vergelijkt dit met het overleggen van een rijbewijs bij een actie van de politie. Bij het niet kunnen weerleggen van een vergunning, zal geen smoes worden getolereerd. Er komt dan een waarschuwing vanuit Openbaar Vervoer.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!